Jump to content

natječaj


lu11

Preporučene objave

Poštovani,

 ovim putem molim za pravni savjet vezano uz natječaj za zapošljavanje. Naime, javio sam se na natječaj za radno mjesto u jednoj jedinici lokalne samouprave (Općini), zadovoljio formalne uvjete, pristupio pisanom testiranju i posljedično na intervju, međutim pod zaista čudnim okolnostima nisam prošao. Napisana mi je uputa o pravnom lijeku, koja upučuje na slanje žalbe načelniku općine. 

Zanima me slijedeće, u formalim uvjetima i uputama za natječaj, navedeno je da će se kandidati prije pristupa pisanom dijelu testiranja "identificirati komisiji odgovarajućom ispravom, kako bi se utvrdio identitet...". Međutim, prije testiranja, odnosno prije početka pisanog dijela, nitko od članova komisije niti predsjednik iste nije zatražio isprave na uvid.

 

Dali bi tu bilo elemenata za ulaganje žalbe na navedeni natječaj, poradi ne nadavanja i ne traženja isprava kandidata na uvid prije početka pisanog dijela testiranja i dali je ispravan pravni lijek upučivanje žalbe baš načelniku općine.

Unaprijed zahvaljuje mna odgovorima

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

https://www.zakon.hr/z/259/Zakon-o-službenicima-i-namještenicima-u-lokalnoj-i-područnoj-samoupravi

čl. 25.

Mislim da nemate elemenata. Uputa o pravnom lijeku ok.

Izabrani kandidat je dobio pitanja za pisano testiranje i najvjerojatnije je dijete nekog iz općine ili aktualne lokalne vlasti. Još nisam čuo za drugačiji način zapošljavanja u općini....

Pravni lijekovi višim instancama nemaju pozitivnog učinka.

uređeno: od gala385
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zahvaljujem na odgovoru,

 molim još za pojašnjenje, nistraživanjem i proučavanjem dokumenata pronašao sam da  je uredbom/odredbom o unutarnjem ustojstvu/redu te jedinice lokalne samouprave određeno je da je za to radno mjesto za koje je raspisan natječaj, nužno imati minimalno VŠS, a u natječaju je bilo  traženo tj. objavljeno /navedeno SSS. 

kandidat koji je primljen ima isključivo SSS, ja imam VŠS.

dali bi i poradi toga (po tom pitanju) imalo smisla uložiti žalbu? napominjem da se na natječaj javilo samo 4 kandidata, od toga samo 2 (tj. ja i taj koji je primljen) zadovoljili smo formalne uvjete natječaja.

zahvaljujem na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija