Jump to content

parkirna karta i prodano vozilo


anton887

Preporučene objave

moli se za savjet. Prodavatelj je sklopio ugovor o kupoprodaji automobila i ovjerio ga kod JB s danom 1.5.2017. Također je isti dan dao punomoć  kupcu da može registrirati i obaviti druge radnje u vezi prijenosa na sebe. 1.8. 2017. stiže mu opomena "dnevna karta", što je parkirao na zabranjenom mjestu i ovrha. Uložio je prigovor i sada treba u postupak. 

 

1.8.2017. tu je nepropisno parkirao već kupac, iako je izvoda od strane ovrhovoditelja dostavljen i podatak od policijske uprave da je prodavatelj u to vrijeme i dalje bio vlasnik, neovisno što je auto prodao 3 mjeseca prije. uz prigovor je priložen i ovjereni ugovor o kuporpodaji da se vidi da je auto prodan 3 mjeseca prije počinjenja nepropisnog parkiranja. <tko je dalje bio u obvezi prenijeti auto na sebe kod policije, s obzirom da je u policiji i dalje stajalo da je prodavatelj vlasnik, pa samim time je išla i ovrha protiv njega ?

 

puno hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Novi vlasnik je obavezan prenijeti auto na sebe u roku od 15 dana, ali ako to ne napravi, stari vlasnik može sam odjaviti vozilo (dovoljan mu je kupoprodajni ugovor).

Što se tiče ovog postupka, unatoč tome što bi bilo logično da tuže novog vlasnika, uredno dobivaju postupke protiv starog (tj. onog koji je u vrijeme prekršaja bio vlasnik u evidencijama policije).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije svega hvala na odgovoru. Čudno mi je ako je novi vlasnik dužan odjaviti te se dokaže ugovorom da teret krivnje ide na prodavatelja koji tada već faktički nije bio više vlasnik niti posjednik auta, neovisno o evidenciji u policiji...

Zar ne bi po toj logici sud ulazio u kontradiktornost samom sebi ako članak nalaže da je novi vlasnik dužan.......?

 

puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija