Jump to content

Godišnji odmor - sati ili dani?


dodonja

Preporučene objave

Poštovani,

molim Vas za savjet. Poslodavac kod odrađivanja manjeg broja sati od dnevne norme, naravno u dogovoru sa nadređenima (npr. raniji odlazak s posla ili kasniji dolazak), mjesečni fond sati nadoknađuje iz fonda godišnjeg odmora.

Konkretno, imamo slučaj da zaposlenik ima preko 300 slobodnih sati ( odnosno sati preraspodjele) i kod dogovoreno ranijeg odlaska s posla od 3 sata, ta su tri sada "skinuta" iz fonda godišnjeg odmora dok tzv. slobodni sati stoje neiskorišteni već godinama. Da li je to sukladno zakonu?

Unaprijed hvala na pomoći

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa, sad... s obzirom da je poslodavac dužan voditi evidenciju radnog vremena, baš me zanima kako tu prikazuje taj godišnji, po ovom ispada da ga mora staviti na dan na koji ste realno radili, što je protivno zakonu. Također, koliko znam, preraspodijela se mora riješiti unutar kalendarske godine. Pitajte poslodavca što je s tim satima, možda najbolje pisanim putem.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija