Jump to content

Upit o poništenju oglasa za posao


Luda Mama

Preporučene objave

Poštovani i dragi Legalisi, molim za one koji imaju vremena, volje i znanja, da me upute u kojem bih smjeru mogla dalje djelovati. Prijavila sam se na natječaj jedne lokalne samouprave za posao na određeno vrijeme. Budući da mi je dokumentacija potpuna i poslana u roku, te da nisam primila nikakvu obavijest o neudovoljavanju formalnim kriterijima, smatram se kandidatom za mjesto. 15.1. ističe 60 dana od roka za podnošenje prijava, što je krajnji rok za objavu primljenih kandidata, a još uvijek nije objavljen termin pisanoga testiranja, koji bi trebao biti objavljen najkasnije 5 dana ranije. Budući da stranački kandidat ne postoji, vrlo je vjerojatno da će se cijela stvar poništiti. Ako se ipak objavi poziv na testiranje, ulazimo li svi zajedno u neregularnu proceduru, koja bi se lako mogla poništiti? Ne bih htjela biti dijelom putujućeg cirkusa. Unaprijed zahvaljujem. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ti ustvari pitaš da li, ako postoji testiranje, to znači da natječaj ne može biti poništen više? Koliko ja znam, nažalost može, ako "nijedan kandidat ne zadovolji na testiranju", a koje se satoji, vjerojatno, od pisanog i usmenog dijela. Događa se. Kad nitko ne prođe na intervjuu. Naravno da je jasno da ne može biti da su svi na intervjuu "pali", ali ne može se dokazati da nisu jer je intervju, za razliku od pisanog dijela testiranja - subjektivna stvar. Ja sam jednom na intervjuu dobila, navodno, najnižu ocjenu ikad. Pogađaš - na pisanom dijelu sam bila najbolja.

uređeno: od hetta
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala. Znam kako je moguće da se ne izabere niti jedan kandidat. Mene brinu rokovi. Ako se sutra (8.1.) objavi poziv na testiranje u petak (što je zadnji mogući dan, budući da se do ponedjeljka 15.01. mora izabrati kandidat (ili poništiti cjelokupnu proceduru),  jesmo li već zašli u neregularnost jer je prema natječaju nužno da objava mora biti 5 dana prije testiranja? Ne želim čekati petak, odraditi pismeni i usmeni dio, mozda cak i biti primljena, pa da mi se objavi kako je netko uložio prigovor i kako se poništava cijeli natječaj. Osim toga, želim i sama znati koliko se ozbiljno sve odrađuje i prigovoriti procijenim li da cijela stvar nije na nužnom nivou. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Rokovi se prema upravnom postupku broje od slijedećeg dana. Dakle, ako mora biti objava 5 dana prije testiranja, to bi bilo da su morali objaviti prejučer. Ali - jesu to samo oni napisali da će biti objava 5 dana prije ili je nekim propisom to regulirano da tako mora biti? Ako je prvo- piši kući propalo. Ako je drugo - onda kasne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možeš, ali nećeš ništa postići ako nije zakonski regulirano da moraju objaviti barem 5 dana prije. Moja kolegica recimo je i o državnom ispitu obaviještena 7 dana prije roka, iako je zakonski propisano dva tjedna. Jedino što je onda imala zbog toga osnove za tražiti odgodu, ali  očito se svašta radi. Ja sam jednom prilikom prijavila inspekciji rada natječaj u jednom ministarstvu koji nije bio javno objavljen kako treba, a trebao je biti. Nisu ga poništili. Niti sam dobila odgovor inspekcije.

 

uređeno: od hetta
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija