Jump to content

Žalbe policije na sudske presude


ledena_kisa

Preporučene objave

Da, ima običaj ako se radi o osloobađajućim presudama ili ako smatraju da kazna nije dovoljna. Za konkretnije bi trebali znati o kakvom prekršaju se radi i kakva je presuda...

A brigu o tome mogu voditi vođe sektora, pomoćnici načelnika, službenici za prekršajni postupak... Nije točno propisano tko, ovisi o ustroju i organizaciji postaje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam jedan primjer: prekrsajna prijava po clanu 13 (max kazna 750kn cca, samo po sebi ne bas veliki prekrsaj). Presuda oslobadajuca po osnovu zakonske odredbe za bezznacajni prekrsaj. Iako postoji, nije znacajno ugrozio javni potedak etc sto pise u tom clanku. Okrivljenik prekrsajno i kazneno neosudivan.

uređeno: od atomic95
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada bi se dogodio beznačajni prekršaj ako ga policija ne bi utvrdila? Odnosno, kako vi kažete, nije bezznačajan po vama ako je policija intervenirala, kako bi se takav prekršaj po tom članku zakona ikada uopće dijagnosticirao i kada bi se takva odredba primjenila ako policija ne bi reagirala? Bez policije pred sud onda nikada ne bi dospio prekršaj koji se može dijagnosticirati kao beznačajan. Bar po mojoj procjeni. Nužna je reakcija policije i dospijeće slučaja pred sud da se takva odredba može primjeniti, ako govorimo o javnom redu i miru.

Znam da je to institut koji se rijetko koristi, ali ipak postoji i tu je da se koristi, a s obzirom na niz okolnosti u pojedinom slučaju, ipak je moguće da je primjenjiv na situaciju svakako...

uređeno: od atomic95
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zapravo se i dosta koristi, ali ne kod narušavanja javnog reda i mira. Možda bis e i koristio da je zakon ažuriran, ali s ovakvim kaznama za tim nema neke potrebe...

Koristi se npr., kad čovjeku istekne oružni list i zaboravi ga produžiti, ali to sam shvati prije nego ga policija podsjeti, pa ga dođe produžiti. Prekršaj je evidentno počinjen, ali nije nastupila nikakva šteta i prekršitelj je sam poradio na tome da ispravi počinjeno. To niti ne dolazi do suda, nego policija primjenjuje oportunitet zbog beznačajnog prekršaja.

Iskreno, ne sjećam se kad mi je zadnji put kod ruke prošla sudska presuda s procjenom da je prekršaj beznačajan...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija