Jump to content

Osiguranje po pitanju invaliditeta


Chane

Preporučene objave

Pozdrav, zanima me koja su prava osobe u slucaju osiguranja od invalidnosti u slucaju da osoba nema utvrdenu invalidnost ali se pronalazi u tablici invalidnosti. Takoder me zanima postoji li determinirana naknada za svaku specificnu invalidnost i moze li se osoba osigurati kod neogranicenog broja osiguravackih kuca ili postoji limit. Ako nas netko moze preusmjeriti kod odvjetnika na daljnje konzultacije bio bih zahvalan. Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo pitanje bi Vam, po mom mišljenju, najbolje odgovorili osiguratelji, jer odgovori ovise o njihovim općim i posebnim uvjetima. Moja saznanja su ovakva: osoba koja sklapa životno osiguranje (a to jest životno osiguranje sa komponentom osiguranja za slučaj smrti i za slučaj trajnog invaliditeta) prvo ispunjava zdravstveni upitnik. Ukoliko iskaže da ima određene zdravstvene poteškoće, osiguratelj može odlučiti da ide na liječnički pregled te ta osoba potencijalno može plaćati veću premiju, ako je osiguratelj želi prihvatiti u osiguranje (može biti i da je odbije, vrlo lako). Osiguranje se sklapa do određenog limita (npr. za slučaj smrti 100.000,00 kn, za slučaj trajnog invaliditeta 200.000,00 kn), pri čemu nisam sigurna igra li ulogu u isplati postotak trajnog invaliditeta ili je dovoljno da je bilo koji invaliditet u pitanju, to također ovisi o općim i posebnim uvjetima osiguratelja. Osoba se može, koliko znam, osigurati kod više osiguratelja i ostvariti i više osiguranih svota u slučaju nastupa osiguranog slučaja, ali tada plaća i više premija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija