Jump to content

Dvojno vlasništvo kuće i ulaganje u nekretninu


devildust

Preporučene objave

Dan Vam, imam problem pa Vas molim da mi date savjet ako je netko od Vas bio u sličnoj situaciji, naime živim u kući koja je dvojno vlasništvo. Pošto imam planove da ulažem u nju, dakle da radim neke manje preinake u prostoru zanima me da li  je obvezno tražiti pristanak drugog vlasnika (njegova je samo 1/4 kuće) i da li ako dođe do sudskog postupka (jer se s drugim vlasnikom ne može uopće pričati a kamo li postići nekakav dogovor) mogu koristiti kao dokaz na sudu ugovor ovjeren kod javnog bilježnika s građevinarem i račun o izvedenim građevinskim radovima kao dokaz da je nekretnini povećana vrijednost pa da se za taj iznos može umanjiti eventualna nadoknada te 1/4 drugom vlasniku u slučaju da se ne traži njegov pristanak za nadogradnju. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, devildust je napisao:

naime živim u kući koja je dvojno vlasništvo.

U biti govorite o suvlasništvu (pretpostavljam da se ne radi o etažiranoj nekretnini). Manje preinake ne znaće nešto posebno bez konkretnoga što, tada bi se moglo ocijeniti radi li se o čl.40 ili 41 Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija