Jump to content
Petar Malija

najam obiteljske kuce

Preporučene objave

Poštovani.

Molim za pravni savijet odnosno što učiniti sa vlasnikom nekretnine sa kojim dijelim među.

Naime susjed je svoju nekretninu dao je u najam i to trima obiteljima.

Obiteljsku kuću sa pomoćnim prostorijama nakon smrti roditelja preuredio je u stanove i krenuo iznamljivati iste.

da su to normanle obitelji ne bi imao nikakvih primjedbi.

jedna obitelj je sa sin i majka. Sin ima 32 godine bolestan je na živce i neprestano slušaš njihove svađe urlike i lupanje vratima u jednom od stanova. Nekoliko puta ju je toliko istukao da je završila na hitnoj a on je gol trčao po ulici. Druga obitelj je na katu. Dvoje supružnika. Oboje su na socijali ali za rakiju i cigare se uvijek nađe. i onda oko 11:00 ujutro krene rastezati harmoniku do kasnih večernjih sati gotovo svaki dan. Treća obitelj je njih petero. Neprestano vrište galame skaću prko ograde po loptu, uznemiravaju mi psa, pale smece ispod prozora moje spavace sobe i sl.

Najveći je problem što su sve to obično socijalno ugražene obitelji. Jedno vrijem plačaju pa se onda odsele dođu drugi i tako redom. U proteklih 3 godine izmijenilo se preko 15 obitelji.

Ja sam vlasnik svoje parcele i obiteljske kuće duže od 65 godina. Interesantno je da ja za dizanje ograde ili slično moram tražiti suglasnost sujeda a on za iznajmljivanje stanova nije morao tražiti nikakvu suglasnost. Želim naglasiti da mi je narusena moja privatnost, za te ljude nema kućnoga reda, bilo da je 16:00 ili 23:00 njima ako se pije viče ili zapomaže za njih je to ok.

Nekoliko sma puta zvao policiju no nisu nista poduzeli. Naime čim stanu na most susjedove kuće gase se svijetla i galama prestaje. Čim policija ode ludnica se nastavlja.

postoji li ikakva pravna mogučnost da se susjedu zabrani iznajmljivanje stanova kako bi se vrati mir u moje dvoriste ?

Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Da ne otvaram novu temu, neznam ni da li sam na odgovarajućem mjestu, a pomoć mi svakako treba. Ako se iznajmi kuća za odmor (vikendica, mjesečni najam), ali da se prijavi boravište najmoprimca, kome se sve treba obratiti da bi sve bilo po zakonu? Potpiše se ugovor na neki iznos, prijavi se na poreznu, na policiji se prijavi boravište na toj adresi,... Ima li još nešto kome se treba javiti? Jel se uopće može na duži period iznajmiti kuća za odmor? (radi se o sjeveru RH, najam na cca 6 mjeseci) 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×