Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
Anonimno

Povrat poreza na dohodak

Preporučene objave

Ove godine potrošila sam oko 10.000 kn na stomatološke usluge, počela sam uplaćivati stambenu štednju (cca. 230 kn mjesečno) te sam primila bonus od 4.500 kn, zanima me da li imam pravo na povrat poreza po tim osnovama?

 

Unaprijed zahvaljujem na odgovorima!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Štovana,

 

Odgovor na Vaše pitanje možete naći na forumu, ubacivanjem predmetne riječi u tražilicu, npr. povrat poreza. Ukoliko se na takav ili neki sličan način (surfanjem po odgovorima) niste u međuvremenu snašli, mogu Vam reći da imate pravo na poreznu olakšicu za zdravstvena pomagala i usluge (u što spadaju i stomatološke), tako da pri podnošenju porezne prijave za ovo porezno razdoblje, tj. 2006. god. poreznoj prijavi priložite izvorne račune koje će izdati/ili je izdao stomatolog za učinjene usluge te vam se tmie umanjuje osobni odbitak. Pri tome Vas upozoravam da se porezna prijava podnosi s iskazanim ukupno ostvarenim dohotkom u poreznom razdoblju, pa razmislite, koliko Vam se što isplati, ako ste npr. ostvarili dohodak od više poslodavaca, ako imate kakav prihod od samostalnog rada, itd., sve je to potrebno prikazati u poreznoj prijavi.

Pozdrav, Vida

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×