Jump to content

Problem suvlasništva


manu123

Preporučene objave

Pozdrav,nadam se nekom savjetu koji bi mi mogao pomoći rjesiti problem suvlasnistva....

Dakle radi se o poljoprivrednom zemljištu od 1200 m2 koje sam naslijedio zajedno sa sudskim sporom koji traje 10-ak godina.Susjed koji je ujedno i "rodjak" je vlasnik oko 50 000 m2 pored moje parcele.Ja u tim njegovim parcelama imam malih parcela (po 100-200-300 kvadrata).Zbroj tih mojih parcela daje 1200 kvadrata,a tu smo parcelu mi koristili godinama medjutim nije nikada upisana u naše 100% vlasništvo.On me pozvao na sud da otkupi moj dio ali ja ne želim prodati.Odrekao bih se tih manjih parcela ukoliko se on odrekne suvlasništva u mojoj parceli.Ali ljudska pohlepa nema granica pa on naravno želi sve za sebe.Sud je prije 3 godine naredio raščlanjivanje kada sam ja odbio prodati a on uporno ulaže žalbe.Zanima me koliko on ima pravo na te žalbe te kako da ovo rijesim na neki normalan način? Svaki savjet je dobrodosao.Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znamo u kojoj ste fazi kojeg postupka: radi li se o izvanparničnom postupku razvrgnuća suvlasničke zajednice? Sud je odredio što: geometrijsku diobu ili diobu isplatom? I on se žalio pa je predmet po žalbi otišao na županijski sud, pretpostavljam, i tamo stoji već tri godine? Možete vidjeti što je s predmetom na općinskom sudu ili putem aplikacije ePredmet, uz broj spisa. Međutim, različiti županijski sudovi su različito zatrpani pa različito dugo odlučuju, a protustranka ima pravo i mogućnost odugovlačiti na svakom koraku, tako da predmeti znaju trajati i petnaestak godina dok se ne razriješe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija