Jump to content
kovacevicm1

Ostavinska rasprava, pokretnine

Preporučene objave

Po ostavinskoj raspravi nakon djedove smrti pripalo mi vlasništvo nad pokretninom (auto, traktor) u cijelosti i 1/2 dijela ostalih pokretnina (priključni strojevi na traktor). U danjem tekstu rješenja piše da ovi priključci nisu ušli u sastav ostavinske imovine. Jel to sad znači da ja nisam vlasnik te 1/2 ostalih pokretnina? Ps. 1/2 od majke, ona je i naslijedila kuću..

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Paradoks je da u rjesenju pise da ste naslijedili 1/2 prikljucnih strojeva, da bi dalje pisalo da nisu usli u sastav ostavine. Pise li u rjesenju tocno kako ste napisali da ste naslijedili "1/2 pokretnina (priključni strojevi na traktor)" ili ste ovo u zagradi dopisali u postu samo da se shvati o cemu se radi?

Nije li mozda bila namjera da prikljucci ne ulaze u ostavinu jer su "dijelovi" traktora pa ste naslijedili traktor sa svim prikljuccima u cijelosti, a ostale pokretnine (pokucstvo, zlato, umjetnine, vrijednosni papiri, itd.) ste naslijedili 1/2?

Imate li ostale pokretnine osim prikljucaka za traktor? Postoji li problem s prikljuccima za traktor, tj. trazi li majka polovicu prikljucaka? Ciji bi prikljucci za traktor trebali biti ako nisu usli u ostavinu kad je sve podijeljeno izmedu Vas i majke.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×