Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Sveti Rok

Sud

Preporučene objave

Odvjetnik nije dobio od Suda obavijest da je suprotna strana napisala zalbu, saznaje na Sudu.

Meni nastaju troskovi radi novog rocista. Gdje to mogu regulirati?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
objavljeno (uređeno)

Što Vi niste dobili tu žalbu i što niste pozvani da odgovorite na istu, ako niste budete, ako ne izvršite uvid u predmet, zašto bi trebalo doći do novog ročišta?

Inače, ako je žalba osnovana predstoji žalbeni postupak na drugostupanjskom sudu temeljem izjavljene žalbe, no nije rečeno da će drugostupanjski sud uvažiti žalbu, isti je može odbaciti kao neosnovanu, uvažiti, poništiti prvostupanjsku odluku i vratiti na novo postupanje prvostupanjskom sudu (u tom slučaju dolazi do novog ročišta), sa smjernicama što prvostupanjski sud treba utvrditi u tom postupanju, a može poništiti odluku prvostupanjskog suda i samostalno donijeti odluku (presudu), tako da nemojte prejudicirati stvari, jer se nezna kakvu odluku će, u žalbenom postupku, drugostupanjski sud donijeti i da li će biti potrebito ponovno postupanje prvostupanjskog suda (ponovnog ročišta) kako navodite......

Uređeno od Željac047

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Vaš odvjetnik će sigurno dobiti žalbu na uvid i odgovor prije nego što cjelokupni spis predmeta bude poslan na viši sud (osim ako se ne radi o žalbi na neko postupovno rješenje), ali Željac je u pravu, do odluke višeg suda ne znate hoće li biti još ročišta ili neće.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×