Jump to content

Kradja na poslu


dijanaostojic68@gmail.com

Preporučene objave

Postovani..hitno trebam savjet jer ne znam da radim. Uhvacena sam na poslu za kradju. Radila sam na blagajni gdje bi otkucala artikle i potom naplatila kupcu i izbrisala sve sa ekrana te novac uzela sebi..steta je 6tisuca kn..nemma opravdanje za ovo al u jako teskoj sam situaciji. Gazda mi je dao rok da u iducih 3 dana vratim taj novac il ce me tuzit. Posto nemam taj novac da vratim mozete li mi objaaniti kakva kazna mene ceka na sudu jer sam kriva? Molim savjetujte sta da radim ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Radilo bi se o produljenom kaznenom djelu pronevjere iz čl. 233. st. 1. KZ-a, za koje je zapriječena kazna zatvora u trajanju od 6 mjeseci do 5 godina.

U najcrnjem scenariju, sudski epilog bio bi (pod uvjetom da vam je ovo prvo kazneno djelo) uvjetna osuda, po mojoj procjeni 8-10 mjeseci uvjetno na godinu ili dvije dana. Jasno, obveza naknade štete bi i dalje postojala, od toga nećete pobjeći. Također, otkaz ugovora o radu je izvjestan.

Moja sugestija je pokušati dogovoriti s poslodavcem (naravno, ukoliko je on voljan pristati na to) neki plan otplate sa jasnim rokovima, jer kazneni postupak i osuda neće vam donijeti ništa dobra po pitanju budućeg zaposlenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne zeli nikakav dogovor...dao mi je rok od 3 dana u kojem mogu vratit novac il ce me tuzit. Prijetio mi je i zatvorom. Nisam nikad kaznjavana i zaista ne znam sta me ceka. Koliko se to sve moze oduljiti? Koliki mi iznos na kraju sudkskih troskiva moze doci? Da li mi zaista prijeti zatvor? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma kakav zatvor! Nek prijeti koliko hoće, ne pita se njega ništa, već sud, a praksa u takvim slučajevima je takva kakvu sam napisao. Zatvora neće biti.

Ako mogućnosti dogovora nema i situacija je kakva je, onda razmislite i o tome da se sama prijavite, jer ćete mu sve adute izbiti iz rukava, a sebi uvelike pomoći u postupku. No, obveza duga će ostati, tome pobjeći nećete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 11 minuta, dijanaostojic68@gmail.com je napisao:

Kakva presuda meni moze doci?

To je već odgovoreno - uvjetna osuda, kojom vam se "prijeti" odlaskom u zatvor ukoliko ćete nastaviti činiti kaznena djela. možete je percipirati kao svojevrsni žuti karton.

Prije 12 minuta, dijanaostojic68@gmail.com je napisao:

Moze li novcama kazma biti na kraju veca od ovih 6 tisuca koje mi traze? Ako mi vec ne prijeti zatvor

Iako je novčana kazna u vašem slučaju teoretski moguća (kao sporedna kazna), DORH neće inzistirati na njoj, ostat će samo obveza povrata otuđenih novaca, no ona postoji neovisno o kaznenom postupku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija