Jump to content

staž dok je postupak oko otkaza u tijeku


zavrtnica

Preporučene objave

1.4. sam potpisala ugovor o radu na neodređeno s probnim rokom od 3mj. firma je loše poslovala i 11.6. su mailom poslali otkaze svim zaposlenicima. otkaz je datiran 8.6., te njime nije uvažen ni otkazni rok od min. 7 dana. nisam uspjela dobiti platnu listu ni za jedan mjesec. 7.6. sam prijavila situaciju s platnim listama inspekciji. plaće za 5. i 6. mj. mi nisu isplaćene. još uvijek nisam uspjela doći do platnih lista iako je rok od 60 dana na inspekciji prošao. angažirala sam odvjetnika koji se žalio na otkaz u datom roku, i taj cjelokupni postupak je u tijeku. također smo zaposlenici zajednički prijavili cijelu situaciju državnom odvjetništvu. 

za moje pitanje je bitno da me poslodavac 8.6. odjavio s mirovinskog osiguranja. 

pitanje: 

pronašla sam novi posao i u 9. mj. očekujem početi raditi kod novog poslodavca. s obzirom da sam saznala da sam trudna, bilo bi mi u interesu da za ovaj period zamršene situacije s otkazom ostvarim staž koji bi mi vrijedio pri ostvarivanju prava na porodiljni. zanima me koje su mi mogućnosti i što bih mogla poduzeti? postoji li neki mehanizam kojim bih mogla sama platiti doprinose za taj period, s obzirom na okolnosti? što bi mi od dokumentacije trebalo u tom slučaju? ili pak moram čekati razvoj situacije s tužbom koju je odvjetnik pokrenuo jer je to jedini način? 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ruby, hvala na odgovoru :)

Pa ako bih uspjela za ovaj period izganjati staz, u tom slucaju bih. Ako ne, upadam u ovu kategoriju 12mj neprekinuto (nova sam na trzistu rada) tek u kolovozu sljedece god... Zbog toga me zanimalo kakve su mi evntualne mogucnosti za ovaj period od 6.do 9.mj. Tako bi mi sve bilo kako treba, ali eto, ipak sam u situaciji da ne znam sto bih :(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija