Jump to content

Ključ od ureda kod spremačice


reWe

Preporučene objave

Poštovani, zanima me kakva su moja prava što se tiče posjedovanja ključa u firmi kao spremačica. Preko godinu dana sam imala ključ od šefovog ured (u druge prostorije imam pristup bez problema), te sam pratila kad ga u uredu nema da mogu počistiti. U međuvremenu su se dogodile okolnosti (dovoljno je reći da sam specifične njegove ponude pristojno odbila) kojima on nije zadovoljan. Prije otprilike 3 tjedna rekao je da je izgubio ključ i neka mu dam svoj. Nije nabavio novi, pitala sam ga već 4 puta kad ću dobiti ključ, pa je spominjao mijenjanje brave, i da već nekad bude. Otad svako malo moram kroz prozor pratiti da li mu je auto parkiran tu da mu idem kucati i ispitivati ga mogu li sad očistiti. Već smo razgovarali o tome, meni je neugodno svaki put ga "tjerati van," trčati za njim. Tad on ide prošetati dok ja rješavam ured, pa se u nekoliko navrata vraća, požuruje me. Molila sam ga i da definira u koje vrijeme svaki dan mogu doći, ali i to odbija. Počela sam dolaziti odmah ujutro da nekako stvorim naviku da to sredim i ostatak dana se mogu orijentirati na druge prostorije, onda mi je jednom prilkom rekao neka dolazim popodne jer ujutro ima puno posla. Drugi i treći dan sam došla popodne, ali je rekao da ima puno posla i što nisam došla ujutro. Odgovorila sam da je on sam tako rekao, na što je komentirao da sam svejedno mogla doći pitati ujutro. Već sam potpuno zbunjena, više ne znam kad da ga lovim, a kad ga ulovim moram moljakati, a nekad stoji na vratima od ureda i čeka da završim. Objasnila sam mi da je meni nekako njegov ured prioritet baš zbog tih okolnosti i da bi ga voljela čistiti ujutro, a on je na to odvratio da je on šef i da bi njegovi prioriteti trebali biti važniji. Dakle, da li imam zakonsko pravo na ključ, ili da li mi on nekako mora osigurati i definirati kad mogu doći počistiti, a ne da ga lovim i moljakam? Zahvaljujem na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Premješteno u odgovarajući PF.

Ima li načina da dođete do njegovog ključa i napravite si duplikat? 

Generalno govoreći, organizacija posla i radnih procesa je na poslodavcu, tako da Vi morate slušati njegove naloge što se tiče vremena čišćenja, imanja ključa i slično. Međutim, sve to meni smrdi na seksualno uznemiravanje i mobing, pa ako ništa drugo, svakako si pribilježite negdje sve datume i situacije kad su se događale ovakve stvari, jer je moguće da će uskoro postati i gore.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija