Jump to content

Pad u ducanu


darko.opat@gmail.com

Preporučene objave

Poštovani,

hitno trebam savjet.

Jučer popodne majka je bila u samoposluzi jednog trgovačkog lanca, tamo se je poskliznula na nekakve prolivenu tekucinu na podu, koja nije bila niti obilježena, niti ju je itko od zaposlenika potrudio se nekako je ukloniti. Pala je i slomila kuk. Pozvana je hitna pomoć koja ju je odvezla u bolnicu na hitnu operaciju, te policija koja je napravila zapisnik. Majka je hvala bogu dobro, no slijedi joj dugotrajna rehabilitacija jer joj je ugradjen umjetni kuk.  Ona je fotografirala koliko je mogla samo mjesto pada gdje se vidi da je tekucina prolivena po podu, no slike nisu neke kvalitete. Moje pitanje je, da li imam pravo na video snimku događaja iz dućana, tj. imaju li pravo u trgovačkom lancu odbiti moj zahtjev za dostavom snimke samoga događaja. Nadalje, snosi li trgovački lanac bilo kakvu odgovornost, kaznenu ili materijalnu, jer majka je sad dugotrajno onemogućena u obavljanju poslova vođenja i održavanja turističkog objekta , te njege za moju staru baku, što automatski uzrokuje nam velike troškove najma patronažne sestre, odnosno ostalog pomoćnog osoblja u turističkom objektu, koji iznos bi htjeli utužiti od trgovačrkog lanca, koji je svojim nemarnim održavanjem objekta i prouzročio nesreću. Koji su daljnji naši pravni koraci?

Najljepše zahvaljujem,

Darko

+

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, uklonila sam ime trgovačkog lanca jer nije relevantno za Vaš upit.

Što se tiče snimke događaja, trgovački lanac je Vama nije dužan dati, ali će biti dužan po nalogu suda u slučaju sudskog postupka. Po mom mišljenju, majka će nakon okončanja liječenja moći podnijeti odštetni zahtjev tom trgovačkom lancu za svu štetu koja je nastala, i to imovinsku (gubitak zarade, bolovanje, angažman njegovatelja i sl.), i neimovinsku (smanjenje životne aktivnosti, strah, pretrpljeni fizički bolovi, naruženost i sl.) 

Po mom mišljenju, odgovornost za štetu postoji, jer se radi o prolivenoj tekućini koja nije bila adekvatno obilježena niti obrisana, te za nju trgovački lanac odgovara. No daljnji koraci bi svakako bili angažman odvjetnika koji se bavi naknadama štete, jer će on bolje moći procijeniti koju visinu štete će biti oportuno potraživati. No kao što je rečeno, odštetni zahtjev se postavlja tek po okončanju liječenja, tako da za isto imate dovoljno vremena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija