Jump to content

Raskid polica životnog osiguranja i dodatnog zdravstvenog osiguranja


JosieVG

Preporučene objave

Lijep pozdrav,

U srpnju prošle godine sam u uplatila dvije police – jedna polica životnog osiguranja i druga polica dodatno zdravstveno osiguranje. Policu životnog sam dogovorila plaćanje putem rata (trajnog naloga) a policu dodatnog zdravstvenog sam platila ukupan iznos odjedanput (iznos skoro od 4.000,00 HRK).

U procesu sklapanja polica (osobno sam imala osobno sastanke sa dvije agentice) vrlo sam izričito navela svoje zahtjeve za obje police te ih tražila da mi slože najbolje ponude. Kada sam dobila dokumente police životnog osiguranja na kućnu adresu, u istim sam naišla na nepravilnosti (na neke sam čak upozoravala više puta prilikom sastanaka). Tražila sam pismeno agentice da mi se očituju na te iste nepravilnosti. Odgovore od njih sam dobivala na kapaljku (čekanje više od tjedan dana na odgovore) a onda kada sam ih dobila bila su površna i nepotpuna. Isto tako, nisam odmah dobila uvijete korištenja niti jedne police, nego sam ih naknadno tražila da mi ih dostave.

U međuvremenu sam imala nesreću koja je rezultirala ozljedom vratne kralježnice. Kontaktirala sam osiguravajuću kuću kako bih dobila informaciju koje pogodnosti police dodatnog osiguranja mogu iskoristiti, ispalo je da nemam prava na pola stavki što mi je obećano i dogovoreno policom dodatnog zdravstvenog.

Razočarana s načinom ophođenja dotičnih agentica (neodgovaranje na upite tjedan pa i više dana, davanje nepotpunih informacija, izostanak obavijesti o promjeni ponude za policu koju sam dogovarala, …) više puta sam napominjala da želim raskid polica. Te upite su agentice ignorirale i nisu odgovarale dok ih nisam zvala i tražila da mi odgovore.

Zadnji pokušaj mirnog rješavanja ove situacije je bio slanje upit u podružnicu gdje su mi rekli da ne mogu dobiti povrat uplaćenih sredstava po niti jednoj polici. Samo da poštom ili osobno vratim originalnu dokumentaciju. Po polici životnog mi je to jasno ali malo je reći da sam ostala šokirana zbog police dodatnog jer mi nitko niti u jednom trenutku prilikom sklapanja nije objasnio u detalje i uvijete u slučaju prekida police dopunskog zdravstvenog.

S obzirom na način kako su me tretirali te da mi nitko iz te osiguravajuće kuće ne želi izaći u susret, ne želim pustiti ovaj slučaj da prođe ovako olako i želim vidjeti koje su mi mogućnosti da bih vratila svoje uložene novce po obje police, spremna sam ići i na tužbu iako bih volje da se moj slučaj riješi bez sudskih sporova.

Molim Vas savjet što bi mi bili najbolji koraci za daljnje postupanje u ovom slučaju.

Unaprijed zahvalna na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Premješteno u odgovarajući PF.

Moram reći da je nejasno jeste li i dalje osigurani po bilo kojoj od polica, s obzirom da jednostrana izjava o raskidu podrazumijeva da obveza osiguratelja prestaje (međutim, ne možete dobiti povrat uplaćenih sredstava, jer ista u prvoj godini osiguranja idu u naplatu većinom troškova i naknada osiguratelja). U svakom slučaju, prilično je izvjesno da povrat sredstava nećete moći dobiti, barem po polici životnog osiguranja.

Također, što se tiče police dopunskog zdravstvenog osiguranja, jeste li u osigurateljnom razdoblju koristili usluge zdravstvenog sustava (pretpostavljam da jeste, zbog ozljede vratne kralježnice), koje niste morali dodatno platiti, s obzirom da ste primijenili iskaznicu dopunskog zdravstvenog kod tog osiguratelja?

Raskid koji ste tražili će vjerojatno djelovati prema naprijed, a ne prema natrag, no za više informacija, trebalo bi izvršiti uvid u opće uvjete za obje police i vidjeti postoji li bilo što što se može učiniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija