Jump to content

Mijenjanje stavki iz predugovora u kupoprodajnom ugovoru


sonyck

Preporučene objave

Pozdrav

 

 U zavrsnoj sam fazi kupovine stana, jučer mi je odobren kredit, no pojavila se određena zavrzlama. Kupujem stan od obrta i prodavatelj će platiti pdv( on i njegov računovođa tvrde da ja neću platiti porez na promet nekretnina), druga stvar je što bi on htio promijeniti kupovnu cijenu iz predugovora od 60 000 eura ( 40 000 iz stambenog kredita i 20 000 ću platiti iz vlastitih sredstava ), vjerovatno to želi kako bi platio manji porez. Moje pitanje je smije li se to i htio bi dobiti savjet što mi je činiti, zasad sam najbliže tomu da angažiram odvjetnika jer imam loš osjećaj vezano za sve...

 

ps. stan je procijenjen na 60 000 eura od strane procijenitelja iz banke, ukoliko vam taj podatak što znači..

hvala

uređeno: od sonyck
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najpametniji savjet koji Vam se može dati jest da u ugovoru potpisujete samo ono što odgovara stvarnosti - dakle, neka papiri odgovaraju stvarnom stanju. Točno je da ako se plaća neka druga vrsta poreza, PDV primjerice, koja je veća od stope od 4% koja predstavlja stopu poreza na promet nekretnina, da se ne plaća porez na promet nekretnina (vidjeli smo nedavno da je nekim prodavateljima nekretnina to prodajna taktika).

Dakle, ako će prodavatelj dobiti 60.000,00 EUR, to bi trebalo stajati i u ugovoru. Pretpostavljam da on želi da stoji 40.000,00 EUR, a za 20.000,00 EUR da mu date na ruke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija