Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

jurejuric187

ostavinska rasprava

Preporučene objave

jedan sam od nasljednika veće imovine.jedan od nasljednika osporava ručno napisanom oporukom u svoju korist .svi smo dali nasljedničke izjave i osporavamo tu oporuku.podiže se tužba u kojoj ja ne sudjelujem,zanimaju me posljedice moje neaktivnosti

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Prije 41 minuta, jurejuric187 je napisao:

podiže se tužba u kojoj ja ne sudjelujem,zanimaju me posljedice moje neaktivnosti

Podiže se tužba radi osporavanja oporuke u kojoj vi niste nastupili na strani ostalih tužitelja, međutim ukoliko tužbeni zahtjev bude pravno utemeljen,presuda se na posredan način proteže i na vas osobno, ovo iz razloga što bi se imovina obuhvaćena pobijanom oporukom rasporedila na temelju zakonskog nasljeđivanja.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Mogu li tužitelji dignuti protiv mene parnicu svejedno što osporavam tu oporuku. Razlog koji ne idem s tužiteljima je financijske prirode(kolika je   uopće cjena parnice okvirno(vrijednost 200001kn ) i samo trajanje prosjek. 

 

Ako bi došlo do te tužbe da li mi je potreban odvjetnik ili je dovoljna moja nasljednička izjava koja je ista u cjelosti kao od tužitelja... Molim vas ako možete dati što prije savjet jer se moram očitati za 2dana

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Nije tako, Vi ste također nužni suparničar, jer će se zaista posljedice osporavanja oporuke protegnuti i na Vas. Vi ne morate imati odvjetnika, možete se sami zastupati, možete dolaziti na raspravu, ne dolaziti, kako god želite, ali bi bilo dobro da osobno dođete i da se držite kao i svi ostali.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×