Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Djetelina sa 4 lista

Cesta

Preporučene objave

Molim vas za savjet u vezi ceste.  Imam parcelu do koje ima cesta ali ima dosta suvlasnika na toj cesti. Što je meni činiti da mogu prolaziti do moje parcele tom cestom ? Dali moram tražiti od svih suvlasnika pravo korištenja ceste ?  Jedan od suvlasnika je dozvolio da se koristim, dali je dovoljna samo njegova suglasnost ? Molim vas objasnite mi što mi je najbolje učiniti. Hvala !!!!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Naravno da mogu, ako je tražena naknada realna. No, tada će se napraviti pravni posao i temeljm toga ista služnost upisati u ZK. Isto bi vam se desilo da ako se suvlasnici ne mogu/ne žele dogovoriti pa bi išli na to da istu služnost osnujete putem suda. U tome slučaju će sud odrediti obvezu vlasniku nekretnine u čiju se korist osniva služnost da vlasniku (ili suvlasnicima) poslužne nekretnine plati punu novčanu naknadu za sve što će on/i trpjeti i biti oštećen/i.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×