Jump to content

Oduzimanje vozacke, zabrana upravljanja vozilom B kategorije


Stipikulos

Preporučene objave

Pozdrav, prosle godine u 6mj sam odbio test na droge i napisana mi je kazna oduzimanja vozacke u trajanju od 1g i 5000kn. Na tu kaznu sam pisao prigovor koji je uvazen i umanjeno mi je na 6mjeseci oduzimanja i 3000kn. Presuda je dosla 21.9. i otada nisam vozio jer sam mislia da je ta pravomocna presuda ujedno i obavijest o oduzimanju. Znaci vec 5mj je proslo otkad nisam vozio i danas mi policija uruci obavijest da od sutra imam zabranu upravljanja, a koja je poslana 27.12., u meduvremenu sam radio i izvanredni ljecnicki na kojem je utvrdeno da nemam nikakvih nedopustenih supstanci u organizmu. 

Zanima me ima li sanse da uvaze svo ovo vrijeme koje ocito bez razloga nisam vozio? 

I ima li veze sto mi od tog dana kad je poslana obavijest (27.12.) uopce nije dolazila nikako na kucnu adresu nego tek danas policija donijela? 

Molim odgovor sto prije ako netko zna ili ima slicna iskustva. Hvala 🤔

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ti je sa danasnjim danom urucena obavijest o zabrani ona stupa na snagu u ponoc i traje do određenog datuma po pravomocnom rjesenju.Dakle bitna je uredna dostava kada si osobno primio na znanje i.preuzei tu obavijest.Naknadni testovi koje si sam radio nece proci kod suda.

 

Kako ces dokazati da nisi vozilo 5 mjeseci ? Koji ce to sud povjerovati  i kako obrazloziti da ti od tamo nekog datuma retroaktivno unazad priznaju tj.da se primjenjuje od nekog xy datuma. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vrlo vrlo tesko.... samo vas zelim upozoriti.na jednu cinjenicu ako izritirate mup znajte jedno da svaka postaja ima pravo na zalbu presude suda jer postoji zakonski minimum novcane kazne i mjere zabrane.vama je sud h oba slucaja dao ispod zakonski propisanog minimuma.

 

Nadam se da ste razumjeli moj odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija