Jump to content

buda2

Korisnik
  • Broj objava

    2221
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    18

Sve što je buda2 objavio

  1. Dogovorite prijavu na 3 sata na dan.radi lakšeg izračuna.
  2. Zakon je isti u cijeloj RH.poanta je ako se " može " dobiti" 138 € u "zamjenu" za 30% rvi =20,78 € to je u redu.postoji mali rizik ako komisija ne prihvati, odnosno ne donese prihvatljivo rješenje za podnosioca ( odbijenica ),onda se zatraži ponovna isplata invalidnine.znači tu bi se radilo o gubitku do 6 invalidnina.po meni vrijedi probati.
  3. Danas sam bio kod pravnice u CZSR i rečeno mi je da svi branitelji koji imaju status RVI , naravno koji hoće, mogu podnijeti zahtjev za ID ali se prvo u uredu za obranu moraju odreći prava na primanje invalidnine ( dok traje postupak ) i tek onda podnijeti zahtjev za ID.
  4. Zakon kaže 30 dana od vještačenja ili 30 dana od podnošenja zahtjeva ?? Morate biti svjesni da djelatnicima Centra nije posao samo rješavanje ID već i ono čime su se bavili i prije.u Hrvatskoj nije podneseno samo 100 zahtjeva već nekoliko desetaka tisuća.morate biti malo strpljivi.naknada koja se primala prije prima se i dalje a po rješenju doći će i zaostaci.
  5. Da li osobe sa 30 % RVI-a, dijagnoze PTSP mogu podnijeti zahtjev za ID? U koju razinu potpore bi popadali ? Razina 5 je po "starome" Tuđa pomoć i njega ( bilo je u tri stupnja) ? 🤔🤔🤔
  6. Lijepo da si ostvario ID.
  7. Pogledajte na nekom od topića što uvaženom profesoru treba za izračun mirovine (pvb,datum rođenja,datum umirovljenja,dani u DR ... )
  8. Mislim da se podrazumijeva ( zakonom izrečeno ) da za DVO treba završena srednja a bespredmetno je na/pisati da je nezavršena prepreka.
  9. Da li je netko dobio rješenje za podneseni obračun po čl.52c i/ili novi izračun mirovine ?
  10. Po zakonu dionice moraju dodijeliti.e sad, što one vrijede vrlo malo ili nimalo to je nešto drugo.država prodaje pakete dionica koje nešto vrijede i stavljaju lovu u proračun.ostale koje nisu zanimljive tržištu dodjeljuju.pravno zadovoljeno.
  11. Zakon je zakon i valja ga poštovati.ID se ne može dobiti na PTSP.
  12. Nazovi pravnu službu u ministarstvu i sve će Ti detaljno objasniti.
  13. Od vještačenja ne odustaj nakon toliko vremena.možeš podnijeti zahtjev za ID i ideš na komisiju.kako će oni ocijeniti bolest to neznam. npr. osoba koja nevidi i ima 100% IV stupanj prima Inkluzivni 420 €.razlika Tvoje bolesti i navedene osobe su jako velike.možeš podnijeti i zahtjev u Zavod za socijalni rad za tuđu pomoć i njegu ( 130€)
  14. Za cirozu ako dobiješ na civilnoj komisiji 60% , naknada je 24% od osnovice koja je od 01.01.2024. 280,96 €. Za cirozu se nemoj puno nadati da ćeš dobiti ID.
  15. Ako sam dobro shvatio odgovor u jednom članku zakona o pravima HB " stoji" /piše / navodi se , da se dobiva odmah opća mirovina ? Ja takav član nisam pronašao nikada ( imao sam prvo profesionalnu pa na jednom od vještačenja dobio opću.ali to je bilo 2007.)Može li link članka zakona koji navodiš ?
  16. Ako smatraš da si oštećen odbijanjem žalbe kao neosnovane možeš podnijeti tužbu.
  17. Ako Ti mama posjeduje auto neka ga pokloni Tebi i kao vlasnik vozila ne moraš plaćati naknadu za ceste pri registraciji.ujedno imaš i popust kod ugovaranja osiguranja za auto ( svoj auta davno " poklonio " supruzi ).
  18. Što je 22.siječnja odgovorio štovani huskyCRO ?
  19. Ali je bitna osnovica a i visina plaće tokom radnog staža.🤔
  20. Nije uopće bitno koliko dugo čekate.bitno je koje ćete dionice dobiti.da li ih možete prodati i koliko će te dobiti od nominalne vrijednosti.
  21. Moraš sam odnijeti medicinsku dokumentaciju i po potrebi donijeti još neku koja je potrebna a to ćeš saznati u uredu za branitelje.
  22. Da,u ured branitelja.to su dvije različite komisije.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija