Jump to content

buda2

Korisnik
 • Broj objava

  1852
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  3

Sve što je buda2 objavio

 1. buda2

  braniteljske dionice

  Neno čemu čuđenje ?? Znaš li koje dionice čine braniteljski fond ?? Znaš li kako ide podjela novca od dividende u Fondu ??Znaš li kolika je dividenda na te dionice ??
 2. I ja sam otišao sa posla i poslije 12 mjeseci se vratio i na rješenju o mirovini imam " rupu" u radnom stažu.ako znate član zakona koji priznaje vrijeme provedeno u JNA, a na taj vremenski period nisu plaćeni doprinosi za mirovinsko, molim Vas da tu informaciju podijelite sa nama. LP.
 3. Vrijeme provedeno u JNA se ne računa u radni staž.
 4. Koji je razlog da nisi otišao u mirovinu prije,ako se liječiš od '92 ?? Zašto nisi podnio zahtjev 2005 ? Što to piše u med.dokumentaciji da poslije liječenja od 28 godina nisi dobio rvi ???
 5. Kako 1% ??? Može samo manje od 20%. Kada dobiješ rješenje možeš se žaliti na ishod.u rješenju će pisati pravni lijek.
 6. Tu nema određenog roka.sve zavisi koliko vještaka radi u područnom uredu i koliko " predmeta" je ispred Tvoga.u konačnici komisije su dva dana a ostalo se pišu rješenja i " pregledavaju " novi zahtjevi. Naoružaj se strpljenjem i čekaj.prihoda vjerovatno imaš pa Ti je lakše čekati.
 7. A tko mu je rekao ( utupio u glavu ) da će ostati bez mirovine ?? Sigurno netko tko nema status rvi.određivanjem omjera mu se samo može povečati mirovina.u slučaju da je izračun manji zadržava veću mirovinu.mirovina je trajno pravo i ne ukida se kad netko zaželi.
 8. Sve 5.rad kod privatnika je malo zaheban.gleda da ako si često na bolovanju da te se riješi.za postupak dobivanja rvi treba li biti stalno na bolovanju ili samo odrađivati češće kontrole ( 4 godišnje) a eventualno bolnićko biti na bolovanju ??? Ja sam već bio u mirovini kada sam bio u postupku priznavanja statusa. t-34 je sada između čekića i nakovnja.
 9. Mister X, mišljenja sam da tenk pokrene postupak " čisto " ( bez obzira na rezultat ), da si poslije , jednog dana ne bi prigovorio da je bio prelijen ili šlušao krive naputke.on jednostavno nema što izgubiti.nekoliko izlaza na PLP i redovne kontole.ako je to neki "veliki i neizvedivi" posao onda .....
 10. O tome zadnju riječ kažu vještaci.prijatelj je mogao na kontrolu već pred kraj svibnja pa na dalje.zašto nije išao ne mogu odgovoriti.treba predati svu dokumentaciju koju ima i ako je ikako moguće što prije odraditi jednu kontrolu.
 11. Ako smijem i ja Tebi nešto objasniti.uoćava se Tvoja frustriranost spram vještaka i vještačenja.objasnio sam Ti " brzinu" dobivanja rješenja od prije 15 godina.neusporedivo brže nego sada.a i dijelovi zakona nisu isti. Što se tiće ratnog puta ( 3 stranice A4),nemam što za dodati.ali poanta je u tome da vještak gleda povijest Tvoje bolesti.naravno da je ratni put polazište bolesti.ali ima branitelja koji imaju isti/slićan ratni put ali nemaju PTSP.na drugoj strani imaju branitelji, kako navodiš ratni put od tri reda napisan, a imaju PTSP. tako da stresne situacije, iz kojih proizlazi/manif
 12. Ma kako nije ??? t-34 nije uopće napisao da je ranjen '92,već da je imao ozljedu na prvoj llinii.ozljediti šaku/prste je mogao i istovarujući municiju, nošenje debala za sklonište, premještanje/transport topa ...nigdje eksplicitno ne navodi da je ranjen.svi koje poznam a znam da su ranjeni , kažu ranjen sam, a ne ozljeda na prvoj crti.
 13. Tako je kako je.nitko nije bio na jednom vještačenju pa sve obavio.svi smo mi bili po nekoliko puta na vještačenjima.takav je zakon.zašto bi Ti bio iznimka ?? Samo što je to sada mnogo duže pa mnogi "gube čekati.prije je bilo da sa prvim drugostupanjskim ,koje se nije dugo čekalo,ideš na vještačenje za omjer i odmah povećanu mirovinu.to sve zajedno bilo manje od 12 mjeseci.vjerujem da svi imaju nekakve prihode pa se može čekati. Sad su druga vremena i drugi zakoni.sada od predaje za status do izračuna " nove" mirovine protekne 4 - 5 godina. A što reči na to ?
 14. Naravno da je dobivanje statusa rvi i odlazak u invalidsku komisiju dvije različite stvari koje se ne bi trebale dovoditi u isti kontekst. Da rezimiramo : T34 treba podnijeti zahtjev za status rvi.
 15. Naravno da sam razumio.ali samo malo da se postavim ( možebitno ) u ulogu vještaka. npr.pitanje : ranjen si '91 ili '92 i sada poslije 30 godina si se sjetio da tražiš mirovinu na konto toga.gdje si bio do sada ? ( osobito 2005).sa statusom rvi ako ne želiš nemoraš ići u mirovinu.možeš nastaviti raditi ali status imaš.
 16. Svu medicinsku dokumentaciju koju je predavao i za ostvarenje statusa rvi.
 17. D , a da pozorno pročitaš ovaj topić od početka ??😉
 18. Što prije preda zahtjev, prije će na komisiju.zašto čekati ? Zaostaci idu od dana predaje zahtjeva.ovaj mjesec i nešto mu je " propao".takve se stvari rade bez odgađanja.nitko ne zna sa sigurnošću koliko treba do dobivanja rješenje.zato sutra sa medicinskom dokumentacijom kod doktora.
 19. Nisam pored neta 24 sata dnevno da odgovorim u sekundi ( nadam se da mi je taj " grijeh" oprošten ).nekada ne pogledam Legalis par dana.fora je u tome da kada je dobio rješenje o trajnom trebao je ( za par dana ), otići kod doktora i zatražiti od njega da ispuni zahtjev za komisiju za određivanje omjera.naravno da se čeka ali zaostaci idu od dana zaprime zahtjeva u HZMO.ovako je prijatelj prvo čekao da mu naprave izračun i tu je izgubio vrijeme za povečanje.što mu prije doktor ispuni formulare prije će na komisiju. Kako je došlo do takvog izračuna nisam upučen ( ne radim u mirovinskom ),a
 20. Da li " tenk" ima papire za 5 odlučuju vještaci a na mi sa foruma. Pitanje koje bi mogli "postaviti" vještaci je da li se štovani t-34 nastavio liječiti od ozljeda zadobijenih '91 i '92 sve do 2020.navodi da nije ranjavan.da li postoje posljedice ozljeda ( višegodišnja posjeta specijalistima,odlazak u toplice, možebitna operacija ..)ako nije postavlja se pitanje zašto nije ( poslije otpusta više nikakve kontrole). " Oni " se hvataju za svakakve " propuste" da branitelj ne dobije status. Moje je mišljenje da t-34 preda dokumentaciju za ostvarenje statusa rvi ( nema što izgubiti ).
 21. Kakav ponovni zahtjev za određivanje omjera ? Po onome što piše u rješenju on upoće nije ni pokrenuo zahtjev za vještačenje omjera.umjesto da je " to " odradio čim je dobio rješenje za trajno sad će malo sačekati dok ga ne pozovu na komisiju, a time će i pričekati povećanje mirovine.
 22. Mislim da ministarstvo branitelja ne financira vodu , struju, odvod i cestu ( po "zakonu" dodjela građevinske čestice) , već to radi grad.naravno ako imju slobodno zemljište u žele financirati infrastrukturu ali samo onima koji imaju pravo na stanbeno zbrinjavanje.
 23. Mogu svi napraviti prenamjenu.ali Tebe interesira da li tu " uslugu " trebaš platiti ?? Pronađi zakon o prenamjeni zemljišta i tamo vidiš tko je izuzet od plačanja državnih taksi / biljega.
 24. Znači za novog mandata kako je i obećano sigurnih 10 %. ( možda i koji postotni poen dodaju da " izmame" umirovljenički osmjeh. 😏😏😏
 25. Zašto novinari usklađivanje " preoblikuju" u povećanje ???
×
×
 • Napravi novi...