Jump to content

Ivo Kermartin

Korisnik
  • Broj objava

    265
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    14

Objave koje je Ivo Kermartin objavio

  1. Ako je suđeno u odsutnosti po ZKP-u su morali postzaviti branitelja po službenoj dužnosti od donošenja rješenja o suđenju u odsutnosti za vrijeme dok si odsutan. 

    Saznaj broj presude i pogledaj tko ti je postavljen bio za branitelja i kontaktiraj ga za više info

  2. prije 7 sati , Timo je napisao:

    Zbog  prevare,  tuzio  sam  osobu  koja  je  prekrsila  dogovor  i  nije  mi  vratila  na  moj  zahtjev  15.000 EUR. Podnio  sam  kaznenu  prijavu  ali  je  opcinsko  drzavno  odvjetnistvo  odbacilo,  jer  nisam  prilozio  sve  relevantne  dokaze  koje  sam  sada  prilozio  u  TUZBI. Sada,  na  glavnom  rocistu   moj  svjedok (supruga)  zbog  bolesti  je  sprijecena.  Medjutim,  napisala  je  IZJAVU  u  kojoj  pojasnjava  i  potvrdjuje  promisljenu  prevaru  od  strane  tuzene.

    Pitanje:  Dakle,  izostanak  na  rociste  je  opravdan  jer  cu  ja  sudu  predati   lijecnicku  potvrdu  i  IZJAVU  ovjerenu  kod  biljeznika .  Dali  ce  sud  prihvatiti  IZJAVU ?

    Molim  odgovor                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Timo

     

    Koja vrsta postupka? Kazneni ili građanski? Ako gradanski - pred općinskim ili trgovačkim sudom?

  3. Dana 18. 04. 2024. u 11:58, rudolf.kovac je napisao:

    Poštovanje. Molio bi da mi netko objasni što je to izjava o prijeboju? Prije nekoliko dana sam odblokirani a Fina i HZMO su rekli da je sve podmireno i da nema više ništa. Danas mi je došla poštom ta izjava i odmah sam se iznerva. Možete li mi objasniti što je to. Hvala na odgovorima.

    Od koga je došla kakva izjava? Šta u njoj piše? 

  4. Dana 14. 04. 2024. u 21:40, Dijana Didi je napisao:

    Nisam shvatila ovo da će firma biti registrirana na HZZO/HZMO .

    Dali postupak otvaranja firme ide normalno pa je taj dio privremen do dobivanja radne dozvole ili je to otpočetka .

    Ako trazite dozvolu za BiH državljanina koji će bit direktor, mora ju dobiti po odredbama za ključno osoblje

  5. Dana 27. 04. 2024. u 0:45, dkujovic je napisao:

     U vrijeme kad je kupila Velika Britanija je bila u EU. Osim toga, prilikom kupnje trenutačno vrijedi pravilo uzajamnosti, koja za tu zemlju postoji. Što znači da hrvatski državljani mogu kupovati tamo nekretnine, tako i oni mogu ovdje.

    All se nije tada uknjižila. Ugovor daje samo titulus upisa vlasništva, ne i pravo vlasništva. 
     

     

    Postoji uzajamnost, da, ali to znaci generalno da se može stjecati vlasnistvo u RH ako odobri Ministarstvo pravosudna. I dalje ne znaci da se može stevi i za poljoprivredno zemljiste, ali možete tome doskočiti ako se dobije za to zemljište lokacijska info iz koje je vidljivo da je u građevnoj zoni

  6. Dana 25. 04. 2024. u 19:50, vjes1212 je napisao:

    Poštovani,

    Ako mi itko može pomoći jer ja zbilja više ne znam kome da se obratim jer nemam novce za odvjetnika. Prije više od 8-9godina moj suprug je kupio jednu oranicu od čovjeka,njegova kuća je pokraj te oranice isto tako smo kupili pristupni put do oranice kraj njegove kuće.Napravili smo kupoprodajni ugovor.Ovjerili kod javnog bilježnika.čak nam je došao i porez da platimo koji smo uredno platili.Međutim,kad smo trebali biti upisani u zemlj.knjige desilo se to da je nemoguće.Nama tamo nitko nije rekao zbog čega se mi ne možemo upisati.Nemog samo da taj vlasnik mora nešto pokreniti da bi se mi mogli upisati. Sad taj isti nas godinama zove za nekakve novce da mi moramo plaćat porez na tu zemlju. A ne zeli nista pokrenuti da se mi upišemo na taj plac. On se vodi u knjigama da je vlasnik. Što mi tu možemo? Što da napravimo ?Dosta mi je više tog lopova i prevaranta.Molim iskren odgovor. Puno hvala!!! 

    Sto pise u Rjesenju kojim Vam je odbijena uknjizba?

     

  7. prije 14 sati , Nissa je napisao:

    Molim vas za info

    Kod prvog ispitivanja suprug se odrekao odvjetnika po službenoj dužnosti,to je bilo prije par godina.

    Danas na sjednici optužnog vijeća kaže da je dobio pouku o pravima.

    Sad ako bude daljnjeg postupka tj potvrđivanje optužnice da li ima pravo na odvjetnika po službenoj dužnosti ?

    I kako doći do njega jer mu nisi objasnili proces.

    Unaprijed hvala 

    Da se radi o predmetu gdje ima pravo na branitelja po sluzbenoj duznosti, ne bi ga se mogao odreci. Mozda nije nesto dobro shvatio, moguce da su ga generalno upozorili da ima pravo na branitelja.

     

    a ima li sad pravo na odvjetnika po sluzbenoj duznosti, ovisi o okolnostima slucaja kao sto je duljina propisane zakonske kazne za KD koji mu se stavlja na teret

  8. Dana 12. 04. 2024. u 14:54, bobo4 je napisao:

    Nakon slanja pritužbe (1.ožujka) zvao sam Ministarstvo, po uputi dežurne savjetnice sam poslao upit i kopiju pritužbe na email pisarnice prije 3 dana, a danas sam (od dežurne savjetnice) dobio i tel.broj pisarnice. Na koji se nitko ne javlja. Ne znam da li se išta vodi, i da li ima šanse za odgovor....
    Od koga još mogu nešto saznati (barem prisutnost na poslu), da probam opet zahtjev po ZPPI?

    Ne jer nećete uspjeti s time. Vec su Vam jednom odgovorili po ZPPI da to ne mozete dobiti

  9. prije 15 sati , Brkovitomasellecka je napisao:

    Uglavnom je problematika vezana za to... Ali opcenito, je li kod nas kakavim zakonom, uredbom, necim... Propisano koliko je minimalno potrebno m2 stambenog prosora po osobi? Npr znam da je to u njemackoj propisano... 

    Prema Pravilniku o boravku državljana trećih zemalja u Republici Hrvatskoj ("Narodne novine" broj 20/22., 155/22.), najmanja osigurana kvadratura za smještaj sezonskog radnika iznosi 14 kvadratnih metara po osobi. Za dvije osobe najmanja kvadratura je 20, za tri 26, za četiri 32, za pet osoba 38 odnosno 44 kvadratna metra za šest sezonskih radnika.

    Hoće li se to primjenjivati i na ove situacije - ne znam

  10. Dana 09. 04. 2024. u 17:35, Brkovitomasellecka je napisao:

    Postovanje, 

    Jedno pitanje vezano prije svega zbog rentanja stanova radnicima? Postoji li neki propis o broju kvadrata/broj osoba u stanu iki neki slican propis vezano za uvjete stanovanja? Ili netko moze u 40m2 natrpat 15 osoba? 

    Mislite kao u primjeru stranih radnika?

  11. prije 1 sat, DanCooper je napisao:

    Odluka je slijedeća;  Rješenje - stavljanje izvan snage rješenja o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave u dijelu u kojem je određena ovrha

    Kaj to sad znači? 


    Formalnost, kad se prigovori ROO-u, donosi se to Rješenje i time počinje parnica.

    prije 1 sat, DanCooper je napisao:

    Ok, jel imaju pravo na naplatu ako mi nisu osigurali adekvatne spremnike te time ne mogu ni koristi uslugu da hoću?

    Koliko mi je poznato iz prakse da jer je fiksna naknada bitna radi očuvanja infrastrukturnog sustava pa su obveznici plaćanja sve nekretnine na području bez obzira na izvršenu uslugu.

  12. prije 1 sat, Wgn je napisao:

    Hvala Vam. Mada baš i nije opcija, jer citiram tatu "ne želi me uznemiravati s tim". Probat ću ga pitati još jednom.

    Smije li se pristupiti aplikaciji e-Predmet ili ni to nije moguće za osobe koje nisu u postupku?

    E-predmet nudi općenite informacije javno dostupne svima. Za detaljnije info upućuje opet na e-komunikaciju. 
     

    Otac Vam mora dati punomoc ovjerenu po javnom bilježniku, a Vi onda punomoc dostaviti na sud da biste imali pristup u e-komunikaciji. Možete ju dostaviti i postom ako ne možete / ne stignete na sud. Pretpostavljam da je tako jer inače biste pitali za fizički uvid u spis na sudu

  13. prije 15 sati , emily123 je napisao:

    Pozdrav svima!

    Registrirala sam se da zamolim pomoć s problemom uskoro bivši muž.

    Naime, prije nekih tjedan dana sam svom mužu odlučila reć da smo završili za sva vremena. Liječen je zbog alkohola više puta ali godinama ne pije. Tu se večer napio doma te izjavio da ću umrijeti prije njega (stariji je od mene 20ak godina). Nije mi htio objasniti kako to misli i što mu to znači. Samo je rekao da je to činjenica. Malo je reći da sam se prepala kao nikad i dok je bio u kupaoni pobjegla u auto i odvezla se (u čarapama, po kiši)... Drugi dan se spakirao i otišao.

    Naravno da nije prestao piti od tad, a kamo li raditi probleme. No long story short, u tih cca tjedan dana je uspio utjerati strah u kosti i mojim prijateljima, ne samo meni. Dolazio im je u kućne posjete s prijetnjama i tako dalje. Umislio je da sam našla drugog i sad on to istražuje i radi probleme svima oko sebe. Kad sam jučer doznala još nekoliko detalja o njegovim ispadima i shvatila da ga moram zaustaviti na ovaj ili onaj način prije nego netko strada, uključujući i njega, nazvala sam policiju ne bih li ga prijavila i u nadi da će ga odvesti na triježnjenje i da će se situacija smiriti. Međutim, dobila sam razočaravajući ali očekivani odgovor. Šta bi oni sad trebali. Ako mi nije prijetio smrću direktno, nemam ga za što prijaviti, a što se mojih prijatelja tiče, oni osobno trebaju podići prijavu protiv njega.

    Nažalost, od šoka zbog njihovog odgovora se nisam sjetila spomenuti njegovu izjavu kako ću umrijeti prije njega. No kad razmislim, možda ni to ne bi smatrali DIREKTNOM prijetnjom i opet ne bih postigla ništa.

    Može li mi netko reći smatra li se to prijetnjom tj ima li šanse da na to ipak reagiraju? I kako se traži zabrana pristupa, kakva je procedura?

    Hvala na čitanju i na odgovorima!

    P.S. Može i neka treća ideja koje se nisam sjetila? Bilo što što može pomoći.

     

    S jedne strane bi se mogao izvući da je mislio na Vašu genetiku, prehranu, način života ili nešto peto. Jer činjenica je da nije rekao zašto to govori.

     

    S druge strane, sudovi u predmetima muž - žena i sličnim odnosima znaju unatoč tome osuditi čak kad pravno nije skroz čvrsto tako da iskreno, ne znam kolike su šanse da dođe do osuđujuće presude.

    Lako bi došlo do potvrđivanja optužnice temeljem Vašeg iskaza i onoga što bi rekli Vaši prijatelji, ali ne znam kako bi prošlo na raspravi. 

    Ne bi bilo loše kontaktirati koju od ženskih udruga za savjet jer im je to uže područje djelovanja i surađuju s odvjetnicima koji se usko bave takvim predmetima

  14. prije 3 sati , 1702 je napisao:

    Ja tu osobu ne želim kontaktirati. Jer i nastao je problem kad sam ju nazvao nakon 5 godina, odmah me lažno prijavila.

    Kako onda napisati tužbu i kome?

    Tužba ide uobičajena uobičajenim tokom.

    Ali razmislite da uzmete odvjetnika koji bi se obratio drugoj strani dopisom s pozivom na nagodbu da Vam se plati x iznos na ime odštete kako biste udovoljili obvezi iz čl. 9. U protivnom ćete još morati na informativni sastanak o medijaciji

  15. Dana 02. 04. 2024. u 11:25, Tarant je napisao:

    Dobar dan i pozdrav svima
    imam jedno pitanje a ne znam bolje mjesto da se informisem

    naime radi se o sljedecem
    Tužio sam jednu školu zbog sukoba interesa prilikom zapošljavanja. Trenutno radno mjesto mi je takvo da imam dodira sa dokumentacijom te iste škole. Nedavno sam dobio jedan dokument koji mogu iskoristit kao dokaz za pomenuti sukob interesa. 
    Moje pitanje je, da li ja mogu taj dokument predociti kao dokaz, obzirom da sam do njega došao na radnom mjestu, jesam li onda i ja u sukobu interesa ?
    Ako ne mogu predstaviti tako, imate li neki savjet kako da ga uvedem u postupak a da ne bude odbijen po bilo kom osnovu ?

    Unaprijed hvala na odgovorima ?

    Mislim da bi prošlo i da Vi podnesete kao dokaz, ali ne mogu garantirati.

    Ali moglo bi se priskočiti pozivanjem na čl. 233. i 234. ZPP-a 

  16. prije 14 sati , Wgn je napisao:

    Molim informaciju. Je li zakonski dozvoljeno kada bi s vlastitog profila na e-građanima pristupio usluzi e-komunikacija kako bi vidio podatke o jednoj parnici, a da nisam uključen u predmet ni u kojem svojstvu (nisam ni tužitelj ni tuženik ni svjedok)? 

    Ako bi pristup preko e-komunikacije predstavljao kršenje zakona ili uopće nije moguć, mogu li kao "zainteresirana osoba" tražiti informacije o predmetu od suda? Predmet nema veze samnom, ali konkretni tuženik je moj tata, pa ne znam može li to poslužiti kao opravdanje za traženje informacija. Hvala.

     Ionako ne možete ući u predmet ako niste “uvedeni” u njega. 
     

    A @Borbena7 Vam je odgovorila kako možete dobiti pristup

  17. prije 15 sati , Sandrina123 je napisao:

    Slazem se. Pitanje je samo na kakvu naknadu, to je sporno cijelo vrijeme. Od 7 suvlasnika, samo je troje potpisalo kod njega prvu punomoc na temelju koje je odradjen Sporazum o diobi. Koji nije potpisan. I kolika je naknada koju bi trebao dobiti, ako mi to mozete reci. Hvala.

      Nema veze koliko je suvlasnika potpisalo, svejedno ste mu dali da napravi Sporazum iako mu ostali nisu potpisali punomoc, dakle ima pravo na cijelu naknadu jer je obavio posao.

    Na čemu temeljite stav da znate kako cijena nije ista kao za kupoprodajni ugovor? 

  18. prije 5 sati , 1702 je napisao:

     

    Radi se o kaznenom djelu čl. 304. stavak 2.
    Ne znam kako je moguće mirno rješavanje spora. Jer imao sam prije par godina isto tako nešto, osoba je završila u Zatvoru a ja sam dobio tužbu za odštetu. Nije bilo medijacije.

    Zakon o mirnom rješenju sporova kojim se propisuje upućivanje na medijaciju na snazi je od lipnja 2023. Pogledajte članak 9.

  19. prije 21 sati , 1702 je napisao:

    Bivša supruga me je lažno optužila da sam joj prijetio. Na sudu sam oslobođen optužbe. Predao sam kaznenu prijavu, DORH već 8-9 mjeseci nije ništa napravio u vezi predmeta. Planiram i pokrenuti tužbu za odštetu. Moram li čekati kraj predmeta ili mogu samo na temelju pravomoćne presude gdje piše da nisam kriv.

    Koji je rok da DORH podigne optužnicu?

    Možete pokrenuti građansku tužbu i prije nego se dovrši postupak po Vašoj prijavi. Ali kako ćete tužiti na naknadu štete, po Zakonu o mirnom rješavanju sporova morate prvo probati rješiti isto mirnim putem, u protivnom će Vas sud prvo uputiti na medijaciju.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija