Jump to content

revizor

Korisnik
 • Broj objava

  140
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  2

Objave koje je revizor objavio

 1. Angažirao sam jednu firmu j.d.o.o za izvođenje radova.

  Bio direktor, pogledao, napisao ponudu, odredio termin početka radova  i poslao mailom. Sve zbiljno i profesionalno.

  Prihvatio sam i platio preko računa na račun firme , po ponudi 70% ugovorene cijene.

  Kad je došao termin izvođena radova ( cca 10-tak dana od ugvoranja posla) , javio da ne može doći , nego za dva dana, pa opet za dva, pa za tjedan ,pa za tjedan ,pa datum,pa opet odgoda i tako mjesec dana.

  Nakon višetrukog kontaktiranja , na način da moram zvati 10 puta da bi se javio, na kraju kaže ne mogu to odraditi.

  Vratit ću vam novce.

  Pošalje kao dokaz naog za prijenos sredstava koji ni tjedan dana nakon što je trebao biti realiziran ,nije relaziran tj novci mi nisu vraćeni.

  Zovem opet x puta , ne javlja se više. Šaljem poruku  da novac nije stigao i da  ću ga tužiti, odgovara pa tužite,,ja sam dao nalog za prijenos.

   

  Što mogu učiniti ?

   

   

   

 2. Sve vam je od slučaja do slučaja. Puno tu ima elemenata koji utječu koliko ćete puta na komisiju  i koliko godina će trajati dok ne dobijete za stalno. Tako da svi ovi odgovori su samo iskustva pojedinaca. Zakon je jasan, međutim zna se kako zakon kod nas funkcionira.  Tako da se ne možete orIjentirati niti po odrednicama zakona koje reguliraju ovu materiju.

  Recimo moj slučaj, teško  ranjen na prvoj crti bojišnice, PTSDy dijgnosticiran 1992.g,. Kontinuirano liječenje stalno.2005. podnosim zahtjev za priznavanje invalidnosti na osnovu PTSP-a , nakon 5 godina i 6 komisija 2010. priznat staus trajno. 6 komisija. Znači teška borba za ono što je već trebalo biti priznato 18 godina ranije. Koliko sam zaključio iz svega, cilj je da nas što više poumire i da nismo na državnom trošku. A ovo isticanje i uvođenje " novih prava" je samo farsa za dobivanje glasova i ništa drugo.

 3. Gospodo! Kakve mirovine i povećanja mirovina možete očekivati  u siromašenoj i opljačkanoj Hrvatskoj, gdje se malo, malo gase veliki i mali privredni subjekti i tisuće ljudi ostaju bez posla,gdje nema velikih stranih investicija jer nas investitori zaobilaze u velikom luku, gdje radno aktivno stanovništvo opada iz godine u godinu, gdje svake godine demografski izgubimo grad veličine Koprivnice,gdje mladi odlaze trbuhom za kruhom na sve strane svijeta ( više od 300000 hrvatskih građana uglavnom mlađe životne dobi), gdje je zdravstvo dužno 10 mlrd kn za usluge i lijekove,a zdravstvene osiguranje  plaća samo 30% stanovništva itd,itd.

  I na kraju kakvu mirovinu i povišicu očekujete u zemlji koja ima  1 240 000  umirovljenika na 1 533000 zaposlenih.Osobno se i iskreno čudim odakle im novci da isplate i ovih 42 milijarde kuna godišnje za mirovine .

 4. Poštovani HRVI,

  u tijeku je rasprava u Saboru RH o Proračunu RH.

  U prijedlogu proračuna je da se invalidnine neće mjenjati tj uskladiti  kao što nije niti prethodnih 20 godina od kada je određen trenutačni iznos.

  Podsjećam iznos se definira ZOPHBDR , a vezan je za proračunsku osnovicu koja i za sljedeću 2021.g ovim prijedlogom ostaje ista.

  Godine 2000.g, prosječna neto plaća  bila je 3.326,0 kn , proračunska osnovica 3.326,00 kn.

  Godine 2019.g, prosječna neto plaća bila je 6.457,00 kn,proračunska osnovica 3.326,00 kn.

  Toliko o tome kakva je istinska briga za Hrvatske ratne vojne invalide i stradalnike Domovinskog rata. 

  Proslave i komemoracije su samo predstava za javnost, a poštivanje prava  i pravna država su drugo.

  Što je najgore niti jedna braniteljska udruga on njih više stotina , ne reagira.

  U Saboru RH, nitko od zastupnika,pa čak niti oni kojima su puna usta branitelja pred izbore  ne postavlja to pitanje.

   

   

   

   

   

   

    

 5. T34 nije  naveo da je ranjen, ali i da je msama činjenica da je netko ranjen ne znači da ima i invalidnost po Pravilniku o utvrđivanju postotka oštećenja organizma HRVI iz Domovinskog rata.

  I da je ranjen morao bi imati potpunu dokumentaciju o svim medicinskim postupcima koji su provedeni u procesu liječenja i rehabilitacije.

  On to nema.

  Što se tiče PTSP, na što sam se ja referirao u prvom postu, svima je poznato koja je procedura i da je to dugotrajan proces s neizvjesnim ishodom.

  A on neka odluči kako mu volja.

   

   

 6. Imam SVE  uvjete po ZOPHBDR za pravo na besplatan priključak po čl 40. i 87.

  Znači: - trajno utvrđen status HRVI 

           -  kuću adaptiranu-dograđenu kreditom MHB

            - kuća ima sve potrebne papire o legalnosti

            - plaćene sve naknade  kod izgradnje ( KD, VD ),

  - potvrdu MINISTARSTVA HRVATSKIH BRANITELjA da imam pravo na besplatan priključak na plinsku mrežu.

  Podnosim zahtjev nadležnoj jedinici lokalne samouprave,s svim dokazima i potvrdom .Dobijam pisani odgovor da oni nemaju provedbeni akt ( odluku) kako to pravo realizirati i  planirana sredstva za tu namjenu.

  o.p.a Iz Proračuna RH dobijaju nekoliko miliona kn za razne potrebe . Proračun jls iznosi oko 19 mil kn.

  Zaključno: ne žele realizirati ono što su po Zakonu dužni i dobijaju sredstva od centralne države.

  Naravno na svim skupovima puna su im usta branitelja i stradalnika i zahvala za njihov doprinos u stvaranju njihovih radnih mjesta na kojima uživaju.

  Što učiniti?

  Da li u ovoj "pravnoj" državi ima način kako se zaštiti od samovolje lokalnih šerifa,koji ne poštivaju zakone vlasitite države i nepoštivaju stradalnike Domovinskog rata i samovoljno im oduzimaju prava.

   

   

   

 7. Za sada je država kvalitetno reagirala.

  Svaka epidemija i pandemija do sada imala je svoj ciklus, tako će i ova.

  Eto u Kini se situacija pomalo normalizira, prestali su i višemjesečni prosvjedi  u Hon Hongu.

  Platiti će svi određenu cijenu ove pošasti, u gospodarstvu ,ali nažalost i u ljudskim životima. Pozitivno je to da će  društvo biti spremnije na reakcije u budućnosti.

  Dolaskom toplijeg vremena, sve će se ubrzo normalizirati i živjet ćemo sretno i dugo  s ovom prekrasnom povišicom od 20kn.

   

 8. Buda, pusti policajce,status branitelja dobivale su,  tj imaju konobari i kuharice u Domovima HV.

  Naravno dobili su dionice - udjele u Fondu HB u maksimalnom iznosu, jer su im uračunate sve godine rata od 91.-96.

  Za razliku od npr. branitelja koji su ranjeni na bojišnici i dobili udjele u Fondu samo za dane povedene u ratu tj do službenog razvojačenja.

  Koji su to umovi tako osmislii svaka im čast.

   

 9. prije 7 sati , boromir1111 je napisao:

  Hm... Meni štima sve.. Ali izgleda da državi, tj ministarstvu, nije štimalo.... 

  Boromir1111

  Nisam upravno – pravni stručnjak ali kroz praksu sam stekao određena znanja i želim vam dati svoje mišljenje i usmjeriti gdje da tražite odgovore.

  Osnovno ZUP i  podredno ZOO su zakoni kojima je regulirana materija u vezi koje ste postavili pitanje ( mada ono nije do kraja jasno  precizirano).

  Dakle, postoje u upravnom i svakom drugom pravu propisani postupci i načela koje se moraju držati tijela javno pravne vlasti.

  Najvažnija su načela – zaštita prave sigurnosti stranaka u postupku i načelo zaštite stečenih prava.

  S navedenim načelima povezan je institut zastare u upravnom pravu koji  je vezan za protijek vremena od pravomoćnosti nekog rješenja i ne/mogućnost poduzimanja nekih pravnih postupaka nakon istog.

  Spomenutim zakonima propisano je u kojem vremenu se može određeno rješenje proglasiti ništavnim, nezakonitim i slično,pa si dajte truda i pročitajte.

  Rokovi se kreću od jedne godine, 3 godine, pet pa do maksimalno 10 godina, zavisno o pravnoj stvari.

  Ono što je sigurno  ako je vaše rješenje iz 1997.g mislim da ga je ne moguće ukinuti ,osim ako Vi  to sami ne zatražite, ali i u tom slučaju tijelo javno-pravne vlasti ne mora udovoljiti Vašem zahtjevu.

 10. Kompa, vratimo  se na temu.

  Nisam Policajac, umirovljeni sam časnik HV-a i imam dosta poznanika i rođaka koji su bili ili su još u Policiji

  Upravo zato sam se uključio u komentiranje ove teme jer znam da je to jedan od najtežih i najopasnijih poslova koji postoji na svijetu i zato da naglasim da niste odgovarajuće plaćeni za taj posao.

  Država čije zakone sprovodite i vlast koju štitite ponaša se prema Vama ne kao majka nego kao maćeha.

  I da ne ponavljam svoj početni status,upravo ukazujem na to  da je ovo što rade aktiviranjem isluženih umirovljenih policajaca velika pogreška,

  Moje mišljenje je  da stimulativnom početnom plaćom od 7500 kn motiviraju ljude da se uključe u službu, popune redove mladim ,motiviranim i kvalitetnim kadrom .

  I dalje neću više komentirati.

 11. Ne mogu vjerovati da vas u Policijskoj akademiji uče da je cilj srednje Policijske škole otuđiti Policiju od naroda jer „ kakav je to Policajac koji je dobar s ljudima“.

  Ako je to tako, to je po meni skandalozno, neshvatljivo da ne kažem imbecilno.

  Vjerujem da se svaka moderna Policija oslanja na suradnju s građanima. Mnogi počinitelji kaznenim djela ne bi bili nikad pronađeni bez suradnje s građanima.

  Jedan školovani i kvalitetan Policajac sigurno neće miješati dobre odnose s ljudima  s provođenjem zakona.

  Emotivni pa i rodbinski odnosi među ljudima ne bi smjeli utjecati na vršenje dužnosti ako si profesionalac. Valjda bi vas to trebali učiti.

 12. Kompa,

  prekovremeni rad,rad nedjeljom vikendom i praznikom  je dodatni rad i "iznurivanje žive sile" koji ma velike zdravstvene posljedice.

  Uz takav rad jednog Policajca kojemu je život non stop ugrožen imati plaću od 800 eura je degradirajuće, da ne kažem za plakati.

   

 13. Kompa,

  bez obzira koliko iznosi čija invalidnina nedopustivo je i pravno neodrživo da se jedna tako važna stavka ( proračunska osnovica) za koju je vezano niz socijalnih prava stanovništva jedne države  ne mjenja 18 godina.

  Mislim da bi bilo temelja i za tužbu Europskom sudu za ljudska prava. Mi smo od 2013.g  članica EU čije pravne stečevine nedopuštaju diskrinminaciju  takve vrste.

  Imamo toliko pravnika u ovoj državi i neshvatljivo je da nitko ne reagira 18 godina.

 14. Ta  odluka  vlade da se u radni sustav Republike Hrvatske aktiviraju umirovljenici ( ne samo u Policiji) bila bi dobra da smo normalna zemlja.

  Ali u zemlji u kojoj mladi masovno bježe od  siromaštva i neimaštine  u razvijene, napredne i ekonomski najjače zemlje svijeta ta odluka je katastrofalna.

  Jednostavno zato što je neodrživ takav sustav ekonomije.

  Stari će jednostavno za neko vrijeme poumirati na poslu,a mladih neće biti.

  Pristajanje na tu politiku tj uključivaje umirovljenika  u rad je samo dolijevanje ulja na vatru i vodi ka potpunom raspadu države. 

  Rješenje je vro jednostvano ,a to je podizanje plaća na nivo dostojan čovjeka, zaustavljanje iseljavanja i demografska obnova. A onda će biti i radnika i policajaca.

  Međutim te rezove niti jedna vlast neće provesti jer da bi digli plaće  morali bi  otpustiti desetine tisuća uhljeba iz javnih i državnih sužbi i poduzeća koji su glasačka mašinerija. Na taj način država  direktno ili inderiektno zapošljava i kontrolira oko 60 % posto gospodarstva. a time i ljudi.

  Zato EU inzistara na tome da se to promjeni tj prisili državu da prepusti ono što nije temeljna  ingerencija države u privatno vlasništvo, čime bi se pokrenuo novi zamašnjak gospodarstva.

  Nažalost to mali broj ljudi shvaća, pristaju na ovu igru , oni kojima je dobro  čuvaju vlastitie pozicije i zato smo tu gdje jesmo. A to je put bez povratka.

  Zato gospodo Policajci ( namjerno napisano velikim slovom) , ne pristajte na ovu pogubnu igru za  državu dok god vaši kolege rade za 4800 kn.

   

   

 15. Gospodo čelnici  razno raznih braniteljskih udruga!

  U tijeku su rasprave, analize ,zahtjevi  i pristici raznih ineteresnih skupina u vezi donošenja Državnog proračuna za 2020.g.

  Financijski okvir za braniteljska prava je zadan,  međutim to ne znači da se ne može djelimično korigirati  i modificirati u pozitivom smislu do usvajanja proračuna u mjesecu prosincu.

  Skrećem pozornost na to da invalidnina nije mjenjana od 2001.g, i postoji realan osnov da se zatraži povećanje  u skladu s povećanom prosječnom plaćom odnosno potrebno je korigirati proračunsku osnovicu na temelju koje se određuje iznos invalidnine.

  Ostavite se Pupovca i ostalih gluposti  jer to stvar politike.

  Brinite o Vašem članstvu i populaciji koju predstavljate.

  Ako je Vama dobro , ogromnoj većini branitelja nije.

  Veliki dio njih živi na rubu egzistencije u vrlo lošem zdravstvenom stanju.

  Ali koga briga za to.

   

 16. Spomenuta građevina nije upisana niti u zemljišnim knjigama, niti u katastru. Što znači da je nelegalna. Pa zar je bitno koliko je udaljena ili nije,ako je nelegalna.

  Ali  nije niti u skladu s Prostornim planom.Nalazi se 10 m od građevinkom područja naselja, a po Prostornom planu za taj broj stoke ( 100-200) potrebno je min 50m.

  Nema propisanu lagunu - vodonepropusnu jamu za prikupljanje otpadnih voda niti stalnog napajanja vodom itd,itd.

  Ali to nije dovoljno da niti jedno državno tijelo reagira.To je naša pravna država i Europska unija.

   

   

   

   

   

 17. Hvala na odgovoru!

  S obzirom na naše sudstvo sumnjam da bi doživio konačni ishod parnice.

  Drugi problem koji vidim je dokazivanje štetnih emisija.

  Naime ,iako je nešto očigledno i očekivano da velika količina otpadnih voda i fekalija koja se stvara smrdi,u pravnom smislu to apsolutno ništa ne znači .Jer to se mora dokazati pravno relevatnim dokazima ,a ne njuškanjem tj ljudskim osjetom jer tko će ocjeniti da li nešto smrdi podnošljivo ili ne podnosšljivo i štetno.

  Sumnjam da kod nas postoji uređaji koji mjere štetne emisije plinova iz životijskog otpada odnosno da postoji pravillnik koji definira koja je količina tih sastojaka dopuštena odnosno nedopuštena. 

  Po meni puno lakše je dokaziva nelegalnost građevine ,što se jednostavno i lako može utvrditi uvidom u sustav katastra i zemljišnih knjiga   ili relevantnim dokumentima koji proizilazi iz istog.

  Međutim to bi se trebalo riješiti preko grđevinske inspekcije , ali ako oni ne žele to riješti jednostavno se proglašavajući ne nadležnim

  Pitanje koje slijedi da li se po tom pitanju može pokrenuti građanska parnica ili se žaliti na višu instancu građevinske inspekcije,odnosno Ministarstvo graditeljstva..

  Druga solucija je veterinarska inspekcija koja je dužna kontrolirati uvjete držanja životinja.

  Ali ,i  oni će  se  audeći po iskustvu vjerojatno proglasiti  nenadležnim. 

  Problem je što nitko ne želi ,a izgleda niti ne mora raditi svoj posao za koji je plaćen.

  Iako postoje jasni zakonski propisi.

   

   

   

×
×
 • Napravi novi...