Jump to content

dva2

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. haha
    dva2 je reagirao na felixx u Molim pomoć   
    Prva stvar vam je da svim institucijama napravite pisanu prijavu (urudžbirate tako da vam na vaš primjerak potvrde primitak). Te prijave čuvajte. Ako smatraju da nisu nadležni, neka vam u pisanom odgovoru navedu tko jest nadležan.
    Prijave urudžbirajte policiji, komunalnom redaru, načelniku ili gradonačelniku jedinice kokalne uprave, poljoprivrednoj inspekciji, a možete i sanitarnoj inspekciji. Pa neka se oni dogovaraju.
    Kad vam slijedeći puta bude prijetio, pitajte ga kada je zadnji puta atestirao traktorske priključke - primjerice prskalicu za herbicide. Ili muzilice za krave. I jesu li mu traktor i sva prikolice registrirani za vožnju po cesti.
    Kad mene neki 'pacijent' počne tako maltretirati, ja ga upozorim na činjenicu da postoje brojne inspekcije za koje on nikada nije ni čuo. Pa ako baš želi vidjeti koliko ih ima, slat ću mu po jednu svaki tjedan, dok mu kazne ne blokiraju račune.
  2. haha
    dva2 je reagirao na ude u Molim pomoć   
    Poštovani!
     
    Pozovite sanitarnu inspekciju . Nitko ne može koristiti svoje zemljište na način da onemogućava drugome normalno korištenje svog vlasništva .
    Ako ne bi išlo pomoću sanitarne isnpekcije ,od koje ćete tražiti zapisnik kada doše na izvid ,zapišite točan datum i sat , slikajte ,te zabilježite vrijeme trajanja . Napišite pismo susjedu
    i tražite da se suzdrži od takvog načina korištenja svog posjeda i vlasništva kako ne bi bili prisiljeni tražiti sudsku zaštitu radi štetnih imisija (smrad ),opasnost od zaraze i sl.Pismo pošaljite preporučeno s povratnicom ,te stupite odmah u akciju prikupljanja dokaza za eventualnu tužbu .Zatražite uklanjanje gnoja u roku odmah,te da se suzdrži od daljnjih sličnih radnji.
     
    Komunalni redar nije nadležan za uspostavljanje reda na privatnom posjedu,on je nadležan samo za javne površine ,ali neće biti na odmet da obavijestite ured za komunalnu djelatnost grada .
     
    Pozdrav!
  3. haha
    dva2 je reagirao na Spitfire u Molim pomoć   
    Poštovani,
    vaša prava su definirana u čl.110 Zakona o vlasništvu. Prvi korak bi bio prijava komunalnom redaru, preko kojeg ide prijava poljoprivrednoj inspekciji.
     
    No, nemojte se iznenaditi ako to baš ne bi išlo tako jednostavno, uz kojekave isprike "da to nije u našoj nadležnosti" itd.
  4. haha
    dva2 je reagirao na G-man u Kredit, molim pomoć   
    Moje pitanje je li provedena ostavinska bilo je usmjereno na situaciju da, ukoliko jeste i prihvatili ste se nasljedstva, odgovarate i za dugove ostavitelja. Istina do visine nasljednog dijela, ali problem je što odgovarate i vlastitom i naslijeđenom imovinom. Ovako, obzirom ostavinska nije provedena i ostavitelj nema nekretnina, pa da bi postojala obveza pokretanja, nemojte činiti ništa.
     
    Na dopise banke ne odgovarajte ii odgovorite na način da ne priznajete dug, nikako i ni u kojem slučaju. A banka će "platiti" svoju šlampavost u odobravanju kredita bez apsolutno ikakva sredstva osiguranja. Odnosno, "platiti" će konkretan referent.
  5. haha
    dva2 je reagirao na bovu u Kredit, molim pomoć   
    ako preminula osoba nema imovinu nije potrebno pokretati ostavinsk.
    ako bi neko i pokrenuo ostavinsku (da bi se znali nasljednici) majka se može odreći nasljedstva(dug po kreditu). nasljednici vračaju dug ostavitelja do vrijednosti nasjeđene imovine.
    bitno je da neprizna dug(pismeno ,usmeno ni u šali). ako prizna dug morate ga i vračati.
    banku samo upućivati da u sudskom postupku od mogućih nasljednika tazraži povrat duga.
  6. haha
    dva2 je reagirao na Matrix u Pravo služnosti prolaza i provoza   
    Stvarna služnost je pravo vlasnika jedne nekretnine (povlasna nekretnina) da za potrebe te nekretnine vrši određene radnje na nekretnini drugog vlasnika (poslužna nekretnina) ili da zahtjeva od vlasnika poslužne nekretnine da se uzdržava od vršenja određenih radnji koje bi inače imao pravo vršiti na svojoj nekretnini. .
    Vlasnik povlasne nekretnine ima pravo tužbom zahtjevati da se prema vlasniku poslužne nekretnine utvrdi postojanje stvarne služnosti.
    Stvarna služnost stječe se i dosjelošću,odnosno kada je vlasnik povlasne nekretnine faktički ostvarivao služnost za vrijeme od dvadeset godina, a vlasnik poslužne nekretnine se tome nije protivio..
    Imate osnov kao i pravni interes da parnicom utvrdite stvarno pravo sluznosti puta,i isto pravo upisite u zemljisne knjige.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija