Jump to content

Molim pomoć


dva2

Preporučene objave

Vlasnik sam novoizgrađene kuće u koju sam uselio sa obitelji prije godinu dana.Kuća je izgrađena četiri metra od susjedovog poljoprivrednog zemljišta.Nakon useljenja korisnik tog zemljišta par dana poslije istovara pet prikolica stajskog gnojiva blizu kuće i tako ga ostavlja nekoliko mjeseci.Sada se ponavlja ista stvar.Ne možemo otvoriti prozore,a u kuću i iz kuće idemo juriš.pa molim da mi netko kaže koja su naša prava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

 

Pozovite sanitarnu inspekciju . Nitko ne može koristiti svoje zemljište na način da onemogućava drugome normalno korištenje svog vlasništva .

Ako ne bi išlo pomoću sanitarne isnpekcije ,od koje ćete tražiti zapisnik kada doše na izvid ,zapišite točan datum i sat , slikajte ,te zabilježite vrijeme trajanja . Napišite pismo susjedu

i tražite da se suzdrži od takvog načina korištenja svog posjeda i vlasništva kako ne bi bili prisiljeni tražiti sudsku zaštitu radi štetnih imisija (smrad ),opasnost od zaraze i sl.Pismo pošaljite preporučeno s povratnicom ,te stupite odmah u akciju prikupljanja dokaza za eventualnu tužbu .Zatražite uklanjanje gnoja u roku odmah,te da se suzdrži od daljnjih sličnih radnji.

 

Komunalni redar nije nadležan za uspostavljanje reda na privatnom posjedu,on je nadležan samo za javne površine ,ali neće biti na odmet da obavijestite ured za komunalnu djelatnost grada .

 

Pozdrav!

uređeno: od G-man
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozovite sanitarnu inspekciju....

 

Koja će reći da nije nadležna, a i nije temeljem Zakona o sanitarnoj inspekciji.

 

Kako je prostornim planovima definirano (u mogim općinama/gradovima općenito, iako su sve dužne donijeti Pravilnik o držanju domačih životinja) držanje domačih životinja i postupanje s životinjskim otpadom i njegovim smještajem na čestici, komunalni redar je itekako nadležan. Ako smatra da nema ovlasti za sankcije (npr. kod nas može naložiti micanje na propisanu udaljenost ili zaoravanje) daljnje postupanje je prijava poljoprivrednoj inspekciji.

 

No, kao što rekoh, da je moguće nabacivanje tipa "nismo nadležni" ili "nemamo ovlasti" ili čak "nemamo komunalnog redara", prijaviti se može https://gov.hr/moja-uprava/poslovanje/poljoprivreda/inspekcije-ministarstva-poljoprivrede/1611 ili područnim jedinicama poljoprivredne inspekcije Zagreb, Varaždin, Osijek, Rijeka i Split na području županija koje pokrivaju njihove područne jedinice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obavijestio sam policiju, oni nisu ništa poduzeli,pokušat ću preko institucija koje ste mi savjetovali a ako one ne učine ništa onda ću odgovarat za svoje postupke.

 

Prva stvar vam je da svim institucijama napravite pisanu prijavu (urudžbirate tako da vam na vaš primjerak potvrde primitak). Te prijave čuvajte. Ako smatraju da nisu nadležni, neka vam u pisanom odgovoru navedu tko jest nadležan.

Prijave urudžbirajte policiji, komunalnom redaru, načelniku ili gradonačelniku jedinice kokalne uprave, poljoprivrednoj inspekciji, a možete i sanitarnoj inspekciji. Pa neka se oni dogovaraju.

pokušao sam dogovorom ali mi je čak zaprijetio.

Kad vam slijedeći puta bude prijetio, pitajte ga kada je zadnji puta atestirao traktorske priključke - primjerice prskalicu za herbicide. Ili muzilice za krave. I jesu li mu traktor i sva prikolice registrirani za vožnju po cesti.

Kad mene neki 'pacijent' počne tako maltretirati, ja ga upozorim na činjenicu da postoje brojne inspekcije za koje on nikada nije ni čuo. Pa ako baš želi vidjeti koliko ih ima, slat ću mu po jednu svaki tjedan, dok mu kazne ne blokiraju račune.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija