Jump to content

Mao

Korisnik
  • Broj objava

    208
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Aktivnosti reputacije

  1. haha
    Mao je reagirao na bovu u krivo upisano u katastar   
    šuma je puno vrijednija od zeljišta (prazneoranice).
    možda kupac voli loviti u mutnom?
    provjeri kupoprodajni ugovor. provjeri vlasnički list u gruntovnici (općinski sud)
  2. haha
    Mao je dobio reakciju od G-man u Potpisi za etažiranje   
    Ali imamo probelam, ne možemo nikako stupiti u kontakt s jednom od vlasnica p.p... Koja su naša prava u vezi toga i što raditi u takvom slučaju. molimo za pomoć. Hvala
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Vlasništvo posebnoga dijela nekretnine uspostavlja se na temelju pisane suglasnosti svih suvlasnika te nekretnine (čl. 73. st. 1. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima „Narodne novine“ broj 91/96, 68/98, 137/99, 22/00, 73/00, 129/00, 114/01, 79/06, 141/06, 146/08, 38/09, 153/09, 143/12)
     
    Stoga ako hoćete brzo i jednostavno provesti etažni elaborat morate pronaći tu osobu ili njene nasljednike.
     
    No, suglasnost suvlasnika koji ne pristaju na etažiranje može zamijeniti sudska odluka ili možete provesti etažiranje ukoliko provodite postupak povezivanja zemljišne knjige i KPU.
  3. haha
    Mao je reagirao na Matrix u molim savjet   
    Tako je Mao,u potpunosti se slazem s vasim navodima,buduci da Članak 9. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima,odredjuje pravno jedinstvo nekretnine;
    - Pojedinačnu nekretninu čini zemljišna čestica, uključujući i sve što je s njom razmjerno trajno povezano na njezinoj površini ili ispod nje.
    - što je na površini zemlje, iznad ili ispod nje izgrađeno a namijenjeno je da tamo trajno ostane, ili je u nekretninu ugrađeno, njoj dograđeno, na njoj nadograđeno ili bilo kako drukčije s njom trajno spojeno, dio je te nekretnine sve dok se od nje ne odvoji...
  4. haha
    Mao je reagirao na KronicnaStranka u Darovni ugovor (Apostille SAD) problem u "Gruntovnici"   
    Ovaj dio mi je malo čudan. Naime, ako ste radili službeni prijevod, onda bi to značilo da ste to učinili kod ovlaštenog sudskog tumača pa ovjera javnog bilježnika nije nužna.
     
    Iz prijevoda koji bi osim teksta ugovora morao sadržavati i prijevod ovjere i nadovjere bi se moralo vidjeti da je pri ovjeri i nadovjeri u SAD ugovor potpisala odgovarajuća osoba tj. vlasnica nekretnina.
     
    Ako niste napravili prijevod kod sudskog tumača, onda je javni bilježnik nešto ovjerio, ali što? Možda identičnost preslika? Potpis očito nije mogao ovjeriti jer nije mogao provjeriti identitet potpisnice ugovora, a odgovarajući prijevod ovjere potpisa na originalu ugovora ne valja ako ga nije preveo i ovjerio sudski tumač.
  5. haha
    Mao je reagirao na G-man u Darovni ugovor (Apostille SAD) problem u "Gruntovnici"   
    Ne znam je li vam poznato, ali Konzularni uredi RH u inozemstvu, među ostalim, sukladno čl. 14. http://www.zakon.hr/z/602/Zakon-o-vanjskim-poslovima obavljaju i javnobilježničke poslove, pa se sve ovo možda moglo i preko njih riješiti.
  6. haha
    Mao je reagirao na Mrljavac u kupoprodajni ugovor   
    On će vas najvjerojatnije tužiti.
    Ima li svjedoka?
     
    Mislim da vam je najbolje da se dogovorite. Ukoliko dokaže da mu niste isplatili dogovoreni iznos (ne znam o kojoj se svoti radi) tužit će vas, a onda se može cijela stvar zakomplicirati.
     
    Uzet će i on odvjetnika koji će na sve moguće načine pokušati doći do činjenice da mu niste isplatili ugovoreni iznos, a onda - sretno na sudu.
     
    Moglo bi vam se dogoditi da imate velikih problema sa osobom koja vam je to prodala (plaćanje odvjetnika, troškovi suda.........).
     
    Mislim da ste jako pogriješili. Neću vam "soliti pamet" ali nije mi jasno kako ste se usudili kupovati nešto i sklopiti ugovor, ako nemate novaca da isplatite čovjeku svotu koju on traži, a nije mi jasno zašto je i on pristao na to.
     
    Najbolje vam je da se međusobno dogovorite (vansudskim putem).
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija