Jump to content

kupoprodajni ugovor


MiMi0

Preporučene objave

Molio bih Vas za pomoć, kupio sa kuću i zemljište preko ugovora u kojemu piše da u trenutku potpisivanja ugovora prodavatelj je suglasan da mu je kupoprodajna cijena u cijelosti isplaćena i da ja kao kupac postajem vlasnik u trenutku potpisa, ugovor je ovjeren i uredan cijena koja stoji u ugovoru isplaćena, ali sam zbog financijske nemogućnosti van ugovorne cijene još dogovorio da ću isplatiti preostali dug, to je bio dogovor između mene i prodavatelja koji je napisan na običnom papiru i nije ovjeravan.Dali me bivši vlasnik može tužiti ako mu neplatim taj iznos, ako u ugovoru piše da mu je dogovorena cijena isplaćena u cijelosti.Molim Vas za odgovor,oprostite što je ovako dugo pitanje,nadam se da je imalo razumljivo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

On će vas najvjerojatnije tužiti.

Ima li svjedoka?

 

Mislim da vam je najbolje da se dogovorite. Ukoliko dokaže da mu niste isplatili dogovoreni iznos (ne znam o kojoj se svoti radi) tužit će vas, a onda se može cijela stvar zakomplicirati.

 

Uzet će i on odvjetnika koji će na sve moguće načine pokušati doći do činjenice da mu niste isplatili ugovoreni iznos, a onda - sretno na sudu. ;-)

 

Moglo bi vam se dogoditi da imate velikih problema sa osobom koja vam je to prodala (plaćanje odvjetnika, troškovi suda.........).

 

Mislim da ste jako pogriješili. Neću vam "soliti pamet" ali nije mi jasno kako ste se usudili kupovati nešto i sklopiti ugovor, ako nemate novaca da isplatite čovjeku svotu koju on traži, a nije mi jasno zašto je i on pristao na to.

 

Najbolje vam je da se međusobno dogovorite (vansudskim putem).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...ugovor je ovjeren i uredan cijena koja stoji u ugovoru isplaćena, ali sam zbog financijske nemogućnosti van ugovorne cijene još dogovorio da ću isplatiti preostali dug, to je bio dogovor između mene i prodavatelja koji je napisan na običnom papiru i nije ovjeravan.

 

Nema veze što nije ovjeravan - potpisali ste ga i dovoljan je dokaz sam po sebi (ne treba ništa drugo). Osim ukoliko ste ambidekster, pa možete tražiti grafološko vještačenje i dati uzorak rukopisa druge ruke od one kojom ste potpisali taj dogovor.

 

...ali bivsi vlasnik mi je prodavao i u cijeni je bila opremljena kuca a nakon isplate me docekala prazna.

 

Tu vi njega možete "pričepiti" i tražiti smanjenje ove "naknadne" cijene. Ili na sud. Jer on nije ispoštovao dogovoreno.

 

Samo dečki - očito je zašto ste to napravili (ovaj naknadni dogovor), a to će se onda na sudu sve lijepo otkriti. Mrle vam je dao najbolji mogući savjet - riješite to izvan suda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija