Jump to content

Potpisi za etažiranje


yaris5

Preporučene objave

Za stambenu zgradu od 6 stanova i 2 pp napravili smo legalizaciju i dobili rješenje. Sada želimo napraviti Elaborat o etažiranju kako bi nam se u vl. listu brisala zabilježba "uporabna dozvola nije priložena". Ali imamo probelam, ne možemo nikako stupiti u kontakt s jednom od vlasnica p.p... Koja su naša prava u vezi toga i što raditi u takvom slučaju. molimo za pomoć. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sada želimo napraviti Elaborat o etažiranju kako bi nam se u vl. listu brisala zabilježba "uporabna dozvola nije priložena"

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Za brisanje zabilježbe da za objekt nije priložena uporabna dozvola nije potreban etažni elaborat već pravomoćna uporabna dozvola koju uz prijedlog o brisanju zabilježbe može predati bilo koji od suvlasnika čestice na kojem je u A listu upisan objekt za kojeg se traži brisanje zabilježbe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali imamo probelam, ne možemo nikako stupiti u kontakt s jednom od vlasnica p.p... Koja su naša prava u vezi toga i što raditi u takvom slučaju. molimo za pomoć. Hvala

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vlasništvo posebnoga dijela nekretnine uspostavlja se na temelju pisane suglasnosti svih suvlasnika te nekretnine (čl. 73. st. 1. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima „Narodne novine“ broj 91/96, 68/98, 137/99, 22/00, 73/00, 129/00, 114/01, 79/06, 141/06, 146/08, 38/09, 153/09, 143/12)

 

Stoga ako hoćete brzo i jednostavno provesti etažni elaborat morate pronaći tu osobu ili njene nasljednike.

 

No, suglasnost suvlasnika koji ne pristaju na etažiranje može zamijeniti sudska odluka ili možete provesti etažiranje ukoliko provodite postupak povezivanja zemljišne knjige i KPU.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija