Jump to content

Borbena7

Moderator
  • Broj objava

    22906
  • registrirao se

  • Osvojio dana

    393

Sve što je Borbena7 objavio

  1. Treba Vam tužba za povećanje iznosa alimentacije.
  2. Općenito se potvrde o primitku iz inozemstva vraćaju tek nakon nekoliko mjeseci. Zemlje EU nisu ništa ažurnije od Rusije.
  3. Ne, ako mu je uistinu platio tu edukaciju i ako mu je isplaćivao plaću za vrijeme dok je bio odsutan radi usavršavanja, ali zato mora dokazati krivnju radnika koja je razlog za izvanredni otkaz. Premalo informacija. Zašto ne radi?
  4. Trebao bi, ali teško da će platiti dobrovoljno.
  5. Isplatiti joj suvlasnički dio.
  6. Po Vašem tumačenju, poslodavac se ima pravo ponašati kao da ništa nije zaprimio. Baciš poštu u smeće i vozi dalje. Svašta.
  7. Ne mora biti tako. Ovrha se provodi na svim računima ovršenika koji su otvoreni u bankama sa sjedištem u RH i samo ako ovrhovoditelj zatraži ovu ovrhu od FINA-e kada se zaposlite, jer će mu u bilo kojem drugom trenutku FINA-a poslati obavijest da ne može provesti ovrhu.
  8. Slobodno pitate što Vas zanima i nema potrebe za zatvaranjem teme. Zastara je 10. godina od pravomoćnosti rješenje o ovrsi, ali samo ako u ovom roku nije bilo prekida zastarnog roka, jer po prekidu zastara i dalje teče, ali se zastarni rok računa iz početka. Uglavnom, nemojte računati na zastaru. Sve i da umrete dug i dalje postoji, te za njega odgovaraju Vaši nasljednici, ali samo do visine vrijednosti nasljeđene imovine.
  9. Mišljenja sam da može potraživati, ako bi se radilo o izvanrednom otkazu ugovora o radu do kojeg je došlo krivnjom radnika.
  10. Čovjek je poslodavcu uručio Sporazum o prestanku ugovora o radu gdje je naveo da će odraditi otkazni rok od mjesec dana. Ako je poslodavac odbio potpisati sporazum, a na što ima pravo, onda se morao pisano i očitovati, a ovako je prešutno prihvatio da teče otkazni rok od maksimalnih zakonskih propisanih mjesec dana.
  11. A što znači prijevremeno? Prije isteka roka na određeno vrijeme? O kakvim se troškovima radi tj. da li se jednostavno mogu dokazati sa nekakvim računima npr. za školovanje ili?
  12. Ne postoji apsolutna zastara. Ako želite njihovu uslugu trebate podmiriti dug, jer je to njihova poslovna praksa bez obzira na eventualnu zastaru, stečaj potrošača itd.
  13. Zbog ovog duga nećete imati problema pri prelasku granice.
  14. Imate pravo na preostali dio starog godišnjeg odmora i na razmjerni dio novog godišnjeg odmora.
  15. Kako ste došli do izračuna od 20 dana?
  16. Da, takav ste odgovor dobili i ovdje, jer je sve očekivano i prema zakonu. S tim da prvo na žalbu imaju sve stranke, pa i osoba C.
  17. Ovo nije jasno. Raspisan je i objavljen natječaj za koliko radnih mjesta? Gdje je natječaj sve bio oglašen? Hoćete reći da je natječaj nadopunjen istog dana kad je i oglašen? Znači li ovo da niste dostavili dokumentaciju sukladno propisanom natječaju? A potvrdio je? Malo ste pretjerali, jer popunjavanje radnih mjesta ne ide prema tome koliko se kandidata javilo, a da se pozvalo na pravo prednosti.
  18. Upit nije jasan. Da li ste pronašli imovinu ostavitelja koja nije bila predmet ostavinske rasprave? I što točno znači da "nisu sproveli rjesenje o nasljedivanju"?
  19. A meni nije jasno što Vama nije jasno. Ako poslodavac ne pristaje na ponuđeni sporazum, onda nastupaju zakonske posljedice otkaza. Radnik je pisano dostavio sporazum za otkaz ugovora o radu, a to što poslodavca ne pristaje na potpisivanje ponuđenog sporazuma nikako ne može značiti da pravne posljedice otkaza ne nastupaju i da radnik mora i dalje biti u tom radnom odnosu. Ovdje otkazni rok teče od dana dostave sporazumnog zahtjeva poslodavcu, a istječe kako je već uređeno sa ugovornom odredbom koja kaže da otkazni rok traje mjesec dana i to zato što je ta odredba u skladu sa čl. 122. st. 7. Zakona o radu.
  20. Zastarni rok ovisi o fazi u kojoj se nalazi to dugovanje tj. da li je pokušana prisilna naplata s instrumentima osiguranja tog kredita i da li je kredit otkazan kad kažete da je dugovanje dospjelo?
  21. U tom slučaju se morate obratiti nadležnom CZSS koji treba provesti postupak posredovanja i savjetovanja, prije sudske odluke.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija