Jump to content

Dalmatinac323

Korisnik
  • Broj objava

    29
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    Dalmatinac323 je reagirao na KapetanX u Prijava prijetnje smrcu meni i djetetu   
    Otiđi na policiju i neka se sastavi službena zabilješka u kojoj će pisati da je on to izrekao, ali da se trenutno ne osjećaš ugoženim. Čisto da postoji pisani trag. Ako on to ponovi i stvori osjećaj straha kod tebe ili dijeteta onda prijavi. Pogotovo ako se radi o osobi koja bi prijetnju mogla ostvariti (ima povijest nasilja, fizički je jake građe, barata oružjem i sl. - dakle prijetnja je realna, nije djedica u kolicima).
  2. Hvala
    Dalmatinac323 je reagirao na drot13 u Lažno prijavljivanje kaznenog djela 304   
    Da bi postojalo kazneno djelo, lažna prijava mora biti namjerna, tj. oni moraju znati da je to što prijavljuju laž. Policija podnosi odmah prijavu ako to sami utvrde, ali možeš i ti podnijeti kaznenu prijavu (možeš i na državnom odvjetništvu), pa će oni to provjeriti.
  3. Hvala
    Dalmatinac323 je reagirao na drot13 u Poziv od policijskog sluzbenika na razgovor   
    Kad si već vani, možeš i u bilo kojem diplomatsko-konzularnom predstavništvu RH.
    Baci pogled na Zakon o prebivalištu, nema ga puno.
  4. Hvala
    Dalmatinac323 je reagirao na drot13 u Poziv od policijskog sluzbenika na razgovor   
    Trebaju ti reći zašto, a možeš se žaliti MUP-u, upravi ili postaji (na bilo koji mail) da nisu. 
  5. Hvala
    Dalmatinac323 je reagirao na sivko u Strana drzavljanka udata za Hrvatskog drzavljanina   
    Može podnijeti zahtjev čim dobije stalni boravak a njega dobije nakon 4 godine privremenog boravka.
  6. Sviđa mi se
    Dalmatinac323 je dobio reakciju od Alan Wake u Dozvola za drzanje i nosenje oruzja za osobnu sigurnost   
    Postovani. Zrtva sam dva kaznena dijela prijetnje u kratom vremenskom razmaku. Od te dvije jedna je poprilicno ozbiljna (uz pokusaj izvrsenja iste) te je na kraju zavrsila na sudu. Optuzeni se brani sa slobode. Kakva su vasa iskustva ukoliko ih imate ili sazanja u vezi sljedeceg. Citao sam o tome kako se izdaje dozvola za drzanje i nosenje kratkog repetirajuceg vatrenog oruzja (pištolj) u svrhu osobne sigurnosti. Nisam naisao na nikakav tocan preduvjet u zakonu i jasnu definiciju gdje se stice dozvola za takvo sto. Osim da trebam dokazati da bi mi zivot mogao biti ugrozen nakon cega se razmatra moj zahtjev. Privatni sam poduzetnik, bavim se poslom gdje sam odvojen od ljudi i dosta radim sam izvan grada. Nebi bilo izvodljivo da me policija stiti 24/7 zbog karaktera mog posla. Tako sam i izlozen izvrsenju ovakvi prijetnji i kaznenih dijela vise nego sto bi netko drugi bijo. Meni dakako oruzje nije potrebno da izigravam Doc Hollideya vec iskljucivo u svrhu odvracanja ponovne moguce ugroze mog zivota i tijela. Naravno sa ovakvim nekim zahtjevom bi i zahtjevao dozvolu za oruzje. Sto mislite jeli moj zahtjev dovoljno opravdan i smislen? Ja svakako smatram da je al sam spreman cut i drugo misljenje i savjet. Trenutno zivim u takvoj neizvjesnosti da smatram to jedinim nacinom kako bi se mogao osjecati sigurnije u svojoj kozi. Nadam se da ce biti komentara i savjeta. Hvala.
  7. Sviđa mi se
    Dalmatinac323 je reagirao na G-man u Davanje laznog iskaza   
    Doduše, treba napomenuti da, iako sudska odluka nije nužna, postoji sudska praksa koja ide u tom smjeru (imamo primjer dvoje naših poznatih nogometaša iz jednog postupka protiv izvjesnog državljanina susjedne nam države).
    Za okrivljenike vrijede drugačija pravila, iako postoje teoretičari koji smatraju da ukoliko bi primjerice okrivljenik svojom obranom inicirao kazneni postupak protiv treće osobe, a to se na kraju pokaže neosnovanim, da bi mogao odgovarati za takve laži, doduše ne za KD davanja lažnog iskaza već KD lažnog prijavljivanja KD-a. Jasno, morate dokazati namjeru, što ponekad nije nimalo jednostavno.
    A postoje i teoretičari koji se s time definitivno ne slažu, pa sad budite pametni.
  8. Sviđa mi se
    Dalmatinac323 je dobio reakciju od G-man u Davanje laznog iskaza   
    Sve jasno, tako sam i mislio. Hvala vam za odgovor.  
  9. Hvala
    Dalmatinac323 je reagirao na drot13 u Davanje laznog iskaza   
    Za davanje lažnog iskaza mogu odgovarati svi drugi sudionici u postupku, vidi čl. 305. Kaznenog zakona.
  10. Sviđa mi se
    Dalmatinac323 je reagirao na sivko u Dozvola za drzanje i nosenje oruzja za osobnu sigurnost   
    Daj zahtjev,obrazloži i čekaj šta će odlučiti.
  11. Hvala
    Dalmatinac323 je reagirao na G-man u Davanje laznog iskaza   
    Za ostvarivanje bića osnovnog oblika KD davanja lažnog iskaza iz čl. 305. st. 1. KZ-a, nije nužno postojanje sudske odluke, koja bi bila donesena na temelju tog iskaza.
  12. Sviđa mi se
    Dalmatinac323 je reagirao na G-man u Prijetnja ubojstvom civilu od strane vojnika   
    Za "prolivenim mlijekom" nema smisla plakati. Povukli ste prijedlog za progon, samim time onemogućili DORH-u da oni postupaju po predmetu, pa nisu ni imali drugu mogućnost doli odbaciti vašu kaznenu prijavu. Jednom kad povučete prijedlog za progon, nema više predomišljanja. I nije baš da je bila samo vaša riječ protiv njegove, postoji tu i djevojka, zar ne?
    Ali, naglasit ću jednu važnu stvar - ukoliko ovaj "Rambo" ponovno zaprijeti, nema zapreke da opet podnesete prijedlog za progon za novu prijetnju, jedino što će vas onda DO malo čudno gledati i pitati se da li da vam vjeruje i ide u postupak ili ne. Obrazloženje koje ste ovdje dali jeste realno, strah igra veliku ulogu i čovjeka ulovi nespremnog, stoga ne vidim to kao nepremostiv problem.
    Što se ove izrečene prijetnje tiče, sada više nema DORH-a ni policije u igri, već ste tu samo vi i vaš odvjetnik.
    Hoće li prijetnja biti ostvarena, to zna samo taj čovjek.
    Trajanje postupka je teško precizirati, ali vodite si računa kako suci, u pravilu, predmete po preuzetom progonu, i ne rješavaju baš istom brzinom i ažurnošću kao one u kojima DORH postupa. Tako da bi se ovo moglo otegnuti.
  13. Sviđa mi se
    Dalmatinac323 je dobio reakciju od G-man u Prijetnja ubojstvom civilu od strane vojnika   
    @G-man
    Hvala vam na korisnom i dobro obrazlozenom odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija