Jump to content

Ovrha


Bura10

Preporučene objave

Na osnovu Rješenja o ovrsi Općinskog suda u Splitu kojem je sud odlučio određuje se ovrha na motornom vozilu ovršenika i to njegovom zapljenom.

Motorno vozilo nije više u vlasništvu ovršenika , promjena vlasništva je obavljena prije donošenja riješenja i prema uvidu u MUP motorno vozilo se više ne vodio na moje ime.

Protiv zaključka mogu podnijeti prigovor sudu putem Službe upisa (FINA)

Molim savjet dali morma pisat prigovor ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav, imam upit ukoliko mi netko može pružiti informaciju?

Dakle radi se o ovrsi od strane HRT-a, napravljena mi je ovrha na račun iako sam prije 2 godine se odjavio telefonskim putem sa HRT pristojbe, zboh promjene adrese stanovanja nisam platio jedan račun i prilikom otkazivanja sam im dao novu adresu, da mi pošalju još taj jedan račun da ga platim. Nikad nisam dobio na novu adresu niti jedan račun a kamoli neku opomenu, provjerio sam u Fini, ovrha je nepravomoćna, dakle imam još 2 mjeseca da povratim te novce. Molim za pomoć, kome da se obratim i šta mi je sljedeće raditi?

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 19 sati , finika je napisao:

Imam pitanje. Imam zaštićeni račun preko FINE i neka dugovanja, da li agencija za naplatu potraživanja može mimo Fine izvršiti naplatu duga na mirovini preko mirovinskog, točnije da li smije. Hvala.

Ovrha na novčanim sredstvima preko Fine i ovrha na plaći/mirovini su dvije posve različite vrste ovrhe, a ovrhovoditelj je taj koji bira preko koje će se pokušati naplatiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 13 sati , nedamvam je napisao:

provjerio sam u Fini, ovrha je nepravomoćna, dakle imam još 2 mjeseca da povratim te novce. Molim za pomoć, kome da se obratim i šta mi je sljedeće raditi?

Ovrha je sigurno pravomoćna, jer Fina isključivo postupa samo po takvim ovrhama. Rok od 60 dana koji spominjete, je poseban rok koji je predviđen čl. 210. Ovršnog zakona, a koji je predviđena kao pravno sredstvo za zaštitu ovršenika. Za više detalja pogledajte ovaj članak, pa ćete vidjeti da li imate osnove za njegovo korištenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija