Jump to content

Kovin

Preporučene objave

Ustanova u kojoj radim, dom koji pripada Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Imamo Kolektivni ugovor za djelatnosti socijalne skrbi. 

Zbog prirode posla potrebno je organizirati rad svih sedam dana u tjednu pa su se skupljali prekovremeni sati koji su se pretvarali u slobodne dane i ti dani koristili u periodima školskih praznika kada ima manje djece. Upravo zbog "velikog" broja prekovremenih sati poslodavac je sklopio sporazum s radničkim vijećem o primjeni nejednakog rasporeda radnog vremena (rasporeda radnog vremena u nejednakom trajanju) na period od tri mjeseca.

Pitanja:

Kako se računa prekovremeni rad u tako ugovorenom rasporedu radnog vremena?

Do sada smo se bazirali na tjedni fond sati i sve što je bilo preko 40 sati bio je prekovremeni rad. Sada smo u nedoumici da li se računa isto tjedno (što mi zvuči nelogično jer se upravo radi toga i odredio nejednaki raspored radnog vremena), mjesečno (sve preko fonda sati) ili na period za koji je određen nejednaki raspored radnog vremena (sve preko zbroja mjesečnih fondova sati za te mjesece)?

I to nije sve :)  Postoje situacije kada ravnatelj napiše nalog nekom djelatniku da mora raditi u vrijeme koje mu nije prema unaprijed određenom rasporedu (jer je neki drugi djelatnik opravdano odsutan.. bolovanje, sp, sem...) i tada neki tumače da je to prekovremeni rad bez obzira na krajnji omjer fonda sati i stvarno odrađenih sati. Molim nekog ako je upućen, ima iskustva ili je majstor radnog prava :) da nam pomogne jer ravnatelj nije pravne struke, a mi djelatnici se mimoilazimo u mišljenjima.

Hvala

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija