Jump to content

čl. 177 OZ-a. Stvarno nekužljivo.


anonimno

Preporučene objave

Dakle,problem. Sud mi je odbacio pravomoćno riješenje od J.B. jer je nepotpuno. Naime, tražio sam od suda da rješenjem nastavi ovrhu protiv poslodavca zbog ne pridržavanja isplate ovrhe.Poslao sam kratak dopis + rješenje o ovrsi. Obrazloženje od suda je da nije naznačena tražbina te je ovrha nepotpuna. E sad, kako da ja to formuliram!! Stvarno sam ljut na sudove! :-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uvjeravam Vas da ne mogu s njom o tome razgovarati. Pokušao sam ali ona nema previše vremena i kaže da je sve obrazloženo u rješenju.A u rješenju , kao u svakom, samo citati iz zakona.Ma ako netko nema vremena za 5 min da pomogne čovjeku u nevolji ( a o otom mi ovisi i posao) onda j#$%&%$# ti posao i pravo i pravdu! Pa ljudi smo....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naveli ste da ste u obrazlozenju izmedju ostalog, dobili odgovor, da nije naznacena trazbina.

 

Trazbina u ovrsnom postupku mora biti naznacena u tocnom iznosu glavnice koji Vam ovrsenik duguje, s time da se dalje u ovrsnom prijedlogu navodi da trazite i naknadu troskova postupka kao i pripadajuce kamate od dana kada Vam je ovrsenik trebao vratiti dug. Ukoliko je dio duga isplacen, tada morate izracunati ostatak glavnice duga i tocno ga naznaciti.

 

Za konkretniji odgovor morali biste malo detaljnije opisati cijelu situaciju, ali i navesti clanke zakona koje spominjete da ste dobili u odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sto se administracije tice, to je tek pocetak price.

 

Uskoro cu otvoriti jedan topic na temu Hrvatskog zavoda za zaposljavanje iz kojeg je vidljivo koliko u stvari nezaposleni gube samom cinjenicom da ne poznaju svoja prava kod HZZZ-a, a o kojima ne mogu saznati cak ni detaljnim pretrazivanjem informacija na zidovima prostorija ili oglasnim pliocama HZZZ-a, kao niti na "grupnim" i "individualnim" savjetovanjima ....

 

Nije utjesno, ali je istinito.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ljudi, riječ je o tome da poslodavac ne skida plaću svom radniku, odnosno ovršeniku. Nema veze što je ovrha obustavljena. Nemoj te se žaliti. Već lijepo sve pripremite i opet tužite novom ovrhom. a ona treba ići ovako:

Od porezne uprave zatražite podatak o visini plaće na koju je radnik prijavljen. Od FINE broj bankovnog računa poslodavca. od javnog bilježnika zatražite datum kad je ovršenikov dužnik/poslodavac zaprimio rješenje o ovrsi. Pa lijepo u prijedlogu za ovrhu temeljem čl. 177. OZ navedete taj datum kao početak" potraživanja, odnosno dospjelost tražbine - dan kasnije, svaki mjesec budući isti dan* 1/3 plaće radnika i dobili ste tražbinu. i KUPITE OZ S PRIMJERIMA. SUUUUUPERRRR STVAR!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija