Jump to content

Jubilarne nagrade i potpore...


Alapača

Preporučene objave

Lijep pozdrav svima...

Evo ovako...

1. Radnik je napunio 37 godina neprekidnog radnog staža u Tvrtka d.o.o. koja je tri puta mijenjala naziv. U vrijeme kada je radnik imao jubilee za 5,10,15,20,25,30 i 35 godina staža, Tvrtka d.o.o. nije poslovala tako dobro da mu isplati jubilarne nagrade za navedene jubilarce. Budući da sada Tvrka d.o.o. relativno dobro posluje, poslodavac ima želju, radniku isplatiti jubilarne nagrade za sve protekle jubilarce.

Pitanja glase:

a) Može li se radniku isplatiti jubilarna nagrada za svaki posebno prethodni jubilarac? Ukupni iznos svih jubilarnih nagrada zajedno je =16.500,00 kn

b) Ako može, treba li se isplata izvršiti za svaki jubilarac posebno ili je moguće sve isplatiti jednim iznosom, a da nije oporezivo?

c) Može li se isplata jubilarne nagrade isplatiti gotovinom preko blagajne (naravno, uz podnošenje JOPPD obrazaca za svaku isplatu) ili se isplata isključivo obavlja sa žiro računa na tekući račun radnika?

 

2. Radnica je do 15.02.2019. bila na bolovanju dužem od 90 dana. Potom je par mjeseci radila i u srpnju ponovo završila na bolovanju.

Pitanje:

Radnici je u siječnju isplaćeno =2.500,00 kn potpore za bolovanje duže od 90 dana (za to prethodno bolovanje)

Obzirom da je sada opet na bolovanju dužem od 90 dana, može li joj se ponovo isplatiti potpora za bolovanje duže od 90 dana ili na tu potporu ima pravo samo jednom godišnje? Dijagnoze bolovanja su potpuno različite...

Zahvaljujem na odgovorima unaprijed...

 

 

 

uređeno: od Alapača
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija