Jump to content

Šta da radimo?


Jolanda

Preporučene objave

 

Naša situacija je malo komplicirana,ali probat ću skratit. Muž mi je umro pred 10 mjes. Imao je trgovačko poduzeće (d.O.o.) koje je izostavljeno u ostavinskoj pošto je u dugovima, a također nema nikakvog vlasništva. Počele su nam stizati ovrhe od dobavljača. Mi bi zatvorili tu firmu ili stavili u stečaj, po mogućnosti po sili zakona, zbog situacije naravno. Šta da radimo dalje? Zar kod poduzeća, smrću vlasnika ne prestaje sve? Molim za neki savijet ...

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

društvo s ograničenom odgovornošću ili d.O.o. je jedan od oblika kapitalnih društava u rh. upravo se i zove tako što društvo za svoje obveze odgovara samo imovinom društva koja je unesena u njega i koju je ono stvorilo za vrijeme njegovog poslovanja do prestanka.članovi društva, u vašem slučaju vaš pokojni suprug(pretpostavljam da je bio jedini član-direktor), mogao je za obveze društva odgovarati samo onim čime je to društvo raspolagalo.znači,da vi kao nasljednik pogotovo ako društvo nije unešeno u ostavinsku masu(znači ni aktiva ni pasiva) ne možete nikako odgovarati za dugove koje je to društvo napravilo.neznam tko vam šalje i tko procesira takve ovrhe ali u svakom slučaju nisu zakonite.na svaku pišite prigovor,nemojte se nipošto oglušivati jer i to ima neželjene pravne posljedice.u svakom slučajum glavu gore !!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao prvo, hvala na odgovoru.

Ja sam već milslila pisati žalbu, ali nisam htjela sama vjerojatno bi trebala uzeti nekog odvjetnika...

A baš mi i nisu simpatični (a kome jesu, znam), ustvari strah me je koliko će me oderati po novčaniku. U stvari kod nas je situacija takva da moj suprug ima 2 sina iz 1. braka (punoljetna) i mi imamo zajedničku malodobnu kćer, oni su već bili kod odvjetnika i on je rekao da im je sredio u vezi te ovrhe, a ja moram doći posebno kod njega za mene i moju kćer. A šta je sa stečajem? Ili da se ne petljamo u to. Ja bi samo da se to sve završi, jer stalno razmišljati o tome me izluđuje.

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija