Jump to content

Pitanje


rujan2011

Preporučene objave

Postovani! U postupku sam sporazunog razvoda nakon 20 godina braka. Imamo punoljetnog sina koji se skoluje. Zanima me kada mogu ocekivati dobivanje alimentacije i u kojem iznosu ako mu je placa oko 5500kn. Takodjer me zanima misljenje vezano za ishodjivanje novaca jer sam prije 3 godine isplatila suprugov kredit  na kojem sam bila suduznik ( morala sam kako bi se odblokirala posto on nije placao taj kredit pa su ga blokirali kao i mene ) . Iznos otplacenog kredita je vise od 10000eura te imam potvrdu od banke. Kako bi mogla ishoditi bilo sto od tih novaca jer ex ignorira potuno sve svoje obaveze jnije vratio ni lipe niti sudjeluje u icem u zivotu svog djeteta vec dugo jer ima novu vezu i zivot i jako je zaljubljen. Unaprijed hvala

..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako bivši suprug neće početi plaćati alimentaciju sam, možete ga pozvati dopisom, ali ga sin mora sam tužiti za alimentaciju ako je punoljetan. Iznosi su određeni tablicom o prosječnim potrebama djeteta, ali ne za punoljetnu djecu, mogla bi iznositi od 1.300-1.500,00 kn. 

Ako su sredstva kredita bila utrošena za potrebe bračne zajednice, tada ste za njega odgovarali isto kao i on. Ako ste ovih 10.000,00 EUR platili nakon prestanka bračne zajednice, po mom mišljenju biste imali pravo na povrat polovice tog iznosa, ako nikako drugačije, a ono tužbom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija