Jump to content

Oslobađanje od troškova?


anonimno

Preporučene objave

Slučaj je sljedeći:

Osoba je podigla tužbu protiv nekoga tražeći odštetu. To se vuklo sudovima 7! godina, i konačno ove godine stigla presuda - u korist tuženika. U međuvremenu tužitelj je postao invalid te je automatski oslobođen troškova suda, ali mora platiti troškove obrane tuženika.

Prema riječima odvjetnika nema pravo na žalbu na presudu jer je ona konačna, ali može uputiti molbu sudu i tražiti smanjenje iznosa (iznos je 5 000kn).

 

Kolika je vjerovatnost da će sud to uvažiti, i hoće li se odgoditi isplata troškova dok sud ne donese odgovor na molbu?!

Ako imate koji savjet kako molbu sročiti i koje dokumente dostaviti, molim pomozite, jer odvjetnik je pobrao lovu i išao svojim putem...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne vjerujem da će vas osloboditi plaćanja troškova obrane tuženika. tužitelj je oslobođen troškova postupka, ali ne i troškova obrane. sud ne može utjecati na takvu presudu budući ste izgubili spor i morate to podmiriti. to nisu klasični troškovi postupka. to plaćate odvjetniku tuženika. razumijete. možete napisati nekakvu molbu, navesti sve bitne činjenice za osllobađanje (da je u međuvremenu postao invalid, mala primanja i sl). dok se ne odluči o toj molbi ne trebate ništa plaćati. dostavite im dokument o visini prihoda ako su mali. međutim, smatram da vas neće osloboditi već vam možda odobriti plaćanje na rate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija