Jump to content

Građenje na tuđem zemljištu


Marec

Preporučene objave

Pozdrav, moj stric prije 15-20 godina sagradio je kuću oko 40 kvadrata u polju gdje ima masline. Danas bi ju volio urediti i iznajmljivati turistima. Kuća se nalazi na poljoprivrednom zemljištu (u prostornom planu općine stoji kao “ostalo poljoprivredno tlo, šume i šumsko zemljište”). 

Gledajući na stranicama katastra, ta kuća uopće nije sagrađena na njegovoj parceli, nego 10tak metara iznad, što je u posjedu Hrvatskh šuma.

Zanima me koje je najjednostavnije rješenje  za ovaj slučaj? Može li se uopće baviti turizmom? Tražiti u koncesiju određeno područje, ako da - koliko je u praksi teško dobiti koncesiju? Kupiti određeno zemljište ili..?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 19 sati , Marec je napisao:

Može li se uopće baviti turizmom? 

Čini mi se da bi ovo bila nemoguća misija. Pitanje je da li je građevina uopće legalna što je svakako bitno za bavljenjem usluga u turizmu. Ako je legalna, upitno je prema onome što navodite da li se isto može izdvojiti iz šumskogospodarskog područja za nužnu uporabu ozakonjene građevine jer je za isto potrebno da se nalazi u obuhvatu građevne čestice. Nadalje, prema Zakonu o koncesijama koncesija se ne može dati na šumama i šumskom zemljištu, a što se tiče prodaje, eventualno je moguće pod nekim uvjetima.

Možda bi bilo oportuno potražiti točniju informaciju u upravnom odjelu za poljoprivredu i šumarstvo JLS nadležnom za to područje.   

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija