Jump to content

rok za potpis anex ugovora od strane radnika u trenutnim okolnostima


dodlina14

Preporučene objave

Poštovani,

poslodavac nam je uručio anex ugovora koji vrijedi od 01.04.2020., a u kojem stoji da nam je bruto plaća umanjena za 50 %. U anexu se ne navodi da je manja plaća posljedica situacije zvana COVID-19 iako smo od poslodavca dobili obavijesni mail zbog čega nam smanjuje plaću. Također u anexu nije specificirano do kada će poslodavac isplaćivati manju plaću što kod nas, radnika izaziva strah da će navedena mjera potrajati duže vrijeme te nije navedeno u kojem roku trebamo potpisati i vratiti potpisani anex.

Molim vas informaciju u kojem smo roku, zakonski dužni potpisati anex te ako se isti ne potpiše koja su prava radnika u slučaju izvanrednog otkaza u ovoj, trenutnoj (korona) situaciji.

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru. Lijep pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje se radi o otkazu ugovora o radu s ponudom izmijenjenog ugovora o radu? U tom slučaju, rok je onaj kojeg odredi poslodavac, ali ne može biti kraći od 8 dana (čl. 123. st. 3. Zakona o radu).

Sugerirao bih da se izborite za to da se u anex uvrsti odredba o razlogu smanjenja plaće te trajanju iste (naravno da se ne može decidirano precizirati, ali se može staviti "do prestanka izvanrednog stanja izazvanog epidemijom korona-virusa odnosno normalizacije poslovanja").

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, i ja imam sličnu situaciju. Ponuđen nam je anex ugovora o radu u koje se mijenja članak u kojem se navodi koeficijent za određeno radno mjesto kao i dodatak na plaću za minuli rad (ti se podaci brišu). Budući da imam više od 35 godina staža, kao i više od 60 godina, zanima me koje su posčljedice potpisivanja takvog anexa, kao i što ako ne potpišem. Napominjem da je već oko 75% radnika potpisalo. Ne navodi se razlog takvog anexa, niti vrijeme u kojem će se on primjenjivati.

Zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Razlog bi se trebao navesti, a vrijeme se može neodređeno specificirati (do prestanka izvanrednog stanja uzrokovanog korona-virusom odnosno stabilizacije poslovanja).

Posljedice bi mogle biti otkaz (tu bi se radilo o otkazu s ponudom izmijenjenog ugovora o radu), ali s druge strane, vodite računa kako novi ugovor utječe i na visinu otpremnine, moguće i neka druga prava, koja su vezana uz plaću.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija