danijel014 objavljeno: 10. travanj 2020. Dijeli objavljeno: 10. travanj 2020. Postovani, molim za savjet. Naime, potpisala sam ugovor na određeno vrijeme 2018.g. nije navedeno do kada traje to vrijeme..Samo stoji odredba na određeno.... Danas mi je urucena odluka o prekidu radnog odnosa zasnovanog na određeno vrijeme i nista drugo.... Da li je trebalo biti navedeno razdoblje za koje se ugovor sklapa na određeno vrijeme ili je ovaj prestanak radnog odnosa opravdan? Puno vam hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 11. travanj 2020. Dijeli odgovoreno: 11. travanj 2020. Jeste li apsolutno sigurni da nigdje u cijelom ugovoru ne stoji rok na koji je radni odnos zasnovan? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anton887 odgovoreno: 11. travanj 2020. Dijeli odgovoreno: 11. travanj 2020. (uređeno) Kod nas je bio slucaj sklapanja svaka 2 mjeseca i to bi izricuto pisalo u ugovoru..malo mi je cudno uređeno: 11. travanj 2020. od anton887 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
danijel014 odgovoreno: 11. travanj 2020. Autor Dijeli odgovoreno: 11. travanj 2020. Prije 17 minuta, G-man je napisao: Jeste li apsolutno sigurni da nigdje u cijelom ugovoru ne stoji rok na koji je radni odnos zasnovan? Da...stoji odredba: ugovor je sklopljen na određeno vrijeme dana 1.11.2018. za radno mjesto to i to...dalje nista nema Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
G-man odgovoreno: 11. travanj 2020. Dijeli odgovoreno: 11. travanj 2020. Ukoliko je tako (nema vremenskog roka niti je istek ugovora određen obavljanjem određenog posla ili nastupanjem određenog događaja) vrijedi presumpcija (doduše oboriva) iz čl. 11. st. 3. Zakona o radu - "Ako ugovorom o radu nije određeno vrijeme na koje je sklopljen, smatra se da je sklopljen na neodređeno vrijeme." A ugovor o radu na neodređeno vrijeme može se otkazati iz zakonom predviđenih razloga (čl. 115. i 116. Zakona o radu). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.