Jump to content

Poslovanje banke i kredit


anonimno

Preporučene objave

Prije mjesec dana podigli smo kredit za adaptaciju kuće s kojim želimo zatvoriti kredit koji plaćamo zadnjih par godina a preuzeli smo ga od moje majke. Međutim, kada je supruga došla zatvoriti kredit, ispostavilo se da postoji iznos od 1300 € koji je potrebno uplatiti, a koji se tijekom godina nikada nije spominjao, niti su na njega išle ikakve kamate. Svakih par mjeseci smo pitali za ukupni preostali iznos koji je potrebno uplatiti za zatvaranje kredita, ali nam nikada nisu spominjali dug od 1.300,00 eura . Kada smo pitali otkuda dug, službenica banke koja radi na naplati dugovanja nam je rekla:

 

prije par godina došlo je do spajanja banke A u kojoj je moja majka podigla kredit i banke B. Kako bi banka A prikazala svoje poslovanje što uspješnijim, banka je frizirala podatke o svom poslovanju i dio potraživanja prema dužnicima prebacila na druge račune (račune koji nisu bili prikazani u poslovnim knjigama tj. da su se dugovanja provela izvanbilančano?!?). Navodno je većina tih potraživanja vraćena na izvorne račune, no na oko 500 računa to se nije dogodilo. Kako taj iznos nije izravno vezan za ostale podatke o kreditu (stanju, preostalom iznosu) on se nije vidio na 'glavnoj stranici ekrana' već je bilo potrebno otići na 'drugu stranicu'(?!?) ili , 'ekran niže'(?!?) kako bi se evidentirao, a nažalost naša službenica banke to nikada nije napravila pa nije niti znala za postojanje tog duga?!.

 

Na moj upit da bih htio dobiti potvrdu o stanju duga i evidenciji svih uplata i kretanju stanja kredita, rečeno mi je da nažalost njihov informacijski sustav je dosta zastario i jednostavno nam ne mogu dati potvrde o kretanju stanja kredita po uplatama, zateznim kamatama…

 

Mene zanima da li je to bio legalan postupak banke? Na temelju kojeg dokumenta ja mogu vidjti od kuda potjeće to dugovanje te da li je banka dužna izdati dokument o kretanju stanju kredita po uplatama, kamatama od trenutka dizanja kredita pa do danas?

 

Hvala na odgovorima!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija