Jump to content

Minus koji je trebao biti otpisan


GeneralZod

Preporučene objave

poštovani prošao sam jednostavni stečaj potrošača i odpisani su mi neki dugovi a jedan od njih je i minus po tekućem računu zajedno sa kamatama. Pošto mi banka nikako nije riješavala taj minus poslao sam im upit i nakon 10ak dana sam dobio odgovor od njih da će mi se 07.04.2020 taj iznos isknjižiti. E sad da skratim priču. Banka mi je 07.04 uplatila novac na moj tekući račun koji je trebao biti za zatvaranje računa i odmah taj dan poslali fini da imam raspoloživa sredstva na računu i dan kasnije 08.04 mi je fina povukla ta sredstva sa računa da namiri ovrhu koja je bila u redu na naplatu i mene dovela u nedozvoljeno prekoračenje. Pa me zanima dali je ovdje prekršena odluka suda? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 9 minuta, Borbena7 je napisao:

Da li je ta odluka suda u jednostavnom postupku stečaj potrošača postala pravomoćna?

Pa mislim da je, nisam siguran. 13.11.2019 sam dobio riješenje. Onako stoji u rješenju: "Odredbom članka 79. g stavak 4. ZSP-a propisano je da će sud u rješenju otvaranju i istovremenom zaključenju jednostavnog stečajnog postupka nad imovinom potrošača osloboditi potrošača od preostalih obveza u odnosu na osnove za plaćanje i u odnosu na vjerovnike iz članka 79. a ZSP-a, pa je primjenom citirane odredbe potrošač oslobođen od preostalih obveza u odnosu na vjerovnike i iznose tražbina navedene u točki 3. izreke ovog rješenja.   
 
U , 25. listopada 2019. godine "
 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 23 minuta, Borbena7 je napisao:

Trebali bi provjeriti, da li je ta odluka postala pravomoćna, a potom uvidom u Očevidnik izvršenih osnova za plaćanje, utvrditi da li je uistinu namiren dug koji je bio sastavni dio pravomoćnog rješenja ili je u pitanju namirenje po nekoj drugoj ovršnoj ispravi.

Hvala vam na savjetu. Svako dobro.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija