Jump to content

Rodiljni dopust


vrh

Preporučene objave

Sad sam iskopao ovo u <a href="http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2004/2415.htm">Zakonu o radu</a>, Mirovanje radnoga odnosa do tri godine djetetova života:

 

Članak 70.

 

Nakon što je istekao rodiljni dopust jedan od roditelja djeteta ima pravo ne raditi dok dijete ne navrši tri godine života, za koje mu vrijeme prava i obveze iz radnog odnosa miruju, a pravo na zdravstveno osiguranje i zdravstvenu zaštitu te pravo na mirovinsko i invalidsko osiguranje ostvaruje u skladu s propisima koji uređuju ta područja.

 

Da li to znači da radni odnos može mirovati koliko roditelj želi, a maksimalno do djetove treće godine? Malo mi je nejasan pravni riječnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

rubens je napisao:

Ma gle, nije sporno da je to propisano Zakonom o radu, al savjetujem ti da u svakom slučaju s poslodavcom napraviš dogovor, na obostrano zadovoljstvo, naime bez obzira na normu, poslodavac ponekad nema razumijevanja za tako nešto. Oprez, i dogovor.

 

Poslodavac nije prepreka, našao sam još <a href="http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=6&Tekst2ID=&Show=2041">ovo</a>.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija