Jump to content

Legalizacija dijela građevine izgrađene nakon 1968


anonimno

Preporučene objave

Naslijedio sam 1/2 kuće i gospodarske zgrade bez građevinske dokumentacije. Na katastru sam dobio uvjerenje da je dio kuće i dio gospodarske zgrade izgrađen prije 1968. godine. Kako je u sudskom sporu parcelacija zemljišta, a etažiranje bi trebalo uslijediti nakon podjele zemljišta interesira me da li i kako mogu građevinski legalizirati svoj dio spornog dijela građevine (fizička podjela kuće nije sporna) ili da sve to prepustim građevinskom vještaku. Činjenica je da ne znam da li druga strana ima kakvu dokumentaciju ili mi ju neće dati na uvid, ali kuća je gruntovno upisana po stanju od prije 1968. godine te pretpostavljam da nema ni uporabne dozvole.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste dobili potvrdu iz Katastra da je objekt sagrađen prije veljače 1968 godine, onda vam je objekt već legaliziran i ne treba vam papirologija poput lokacijske ili građevinske dozvole, a da bi dobili uporabnu dozvolu za zgradu trebali bi napraviti tehnički pregled zgrade....a da li imate građevinsku dozvolu za zgradu izgrađenu prije 1968 g. možete provjeriti u arhivi Županijskog ureda koji izdaje iste dozvole i tamo možete ako postoji dokumentacija zatražiti uvid u postojeću dokumentaciju....te isto i podnjeti zahtjev za tehnički pregled....uporabnu dozvolu...itd...

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija