Jump to content

Otkazan let - povrat novca


omicito

Preporučene objave

Pozdrav svima,

Ispričavam se ako tema nije na dobrom mjestu...

Krajem 2019. godine sam kupio dvije povratne karte za Grčku kod kompanije Aegean Airlines. Letovi su trebali biti sredinom i krajem kolovoza 2020.

Međutim, kompanija je zbog situacije s Korona virusom otkazala let i u mailu mi napisala da mi nude vaučer (i to uvećan za 10%).

Stvar je u tome što ja ne želim vaučer, već želim svoje novce natrag.

Kako čitam na internetu, grčka vlada je donijela zakon (uredbu?) po kojoj zrakoplovne kompanije mogu ponuditi vaučer za otkazani let. Tek ako se taj vaučer ne iskoristi u roku 15 mjeseci, onda postoji uvjet da se napravi povrat novaca...

Međutim, nekako mislim da je EU zakonodavstvo iznad onog grčkog, a EU je tu jasna - povrat novca se mora izvršiti...

 

Molim vas za savjet, što mi je činiti? Do kompanije je jako teško doći, ne odgovaraju na mailove, na pozive se čeka dugo da se netko javi i onda se na kraju samo prekine poziv. Da ne govorim da nije baš jeftino zvati u Grčku...

Ono što sam pročitao na internetu je da pokrenem proces povrata novca kod svoje kartičarske kuće (platio sam kreditnom karticom)

Kartičarska kuća mi je odgovorila poprilično nedefinirano, u smislu da se storno radi na isti način kao i terećenje - prema zaprimljenom terećenju od strane prodajnog mjesta. Također, dodali su da su zbog nastale situacije proslijedili moj upit nadležnoj službi koja će izvršiti provjeru.

 

Postoji li još ikakva mogućnost?

 

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , omicito je napisao:

Da ne govorim da nije baš jeftino zvati u Grčku...

Mogu samo predloziti da ako morate, da zovete preko neke od mobilnih aplikacija za komunikaciju, npr. Skype, Viber Out i sl. gdje su cijene nize nego da zovete svog susjeda u kuci pokraj Vase. Pazite na pakete i pretplate koje se automatski obnavljaju ili imaju ugovoreno minimalno trajanje usluge.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija