Jump to content

razvod, skrbnistvo, alimentacija...


minotaur

Preporučene objave

dakle otac sam 2 godisnjeg djeteta, uskoro napusten od strane majke bez konkretnog razloga - nezadovoljstvo, nestanak emocija i sl. te vas molim za par odgovora:

 

1. postoji li ikakva sansa da dobijem skrb nad djetetom s obzirom da ja ne zelim razvod i spreman sam za uzdržavanje malog andjela te, ako da, kako?

2. da li je moguce od strane majke odreci se alimentacije dogovorno i to papirnato rijesiti kod biljeznika a da kasnije, u slucaju majcinog predomisljanja, ne dodje do zahtjeva za placanjem iste?

3. da li je osnova koja se uzima za odredjivanje alimentacije iznos place prijavljen drzavi ili onaj koji se redovito uplacuje na racun? jer moja primanja su nekakav fiksni dio + razni dodaci koji znaju ukupno premasiti fiksni, a prijava je na fiksni naravno.

:-?:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. postoji...ali s obzirom na dob djeteta, šanse su vam male. U nekoliko postova na forumu ćete naći slična pitanja i dosta detaljnje odgovore. Narodski rečeno - vaša supruga bi morala doista biti teška 'negativka' da ne dobije tako malo dijete

2. i je i nije moguće. uzdržavanje je nešto što pripada djetetu

i u slučaju razvoda će se dosuditi određeni iznos. No, iako ne znam pozadinu vašeg pitanja, moguće je hipotetski da vam majka 'potpiše' da ste joj isplatili za sve godine i da nema ona i dijete potraživanja prema vama. Time ne biste morali plaćati uzdržavanje...No, to mi zvuči malo vjerojatno, jer iz pitanja ne bih rekao da ste u najboljim odnosima da takvo što napravi. Dakle, teoretski potoji mogućnost.

3. S porezne uprave ćete donijeti potvrdu o vašim primanjima i to će biti osnova za utvrđivanje iznosa. U toj potvrdi su ukljčeni prijavljeni iznosi. Kako jako veliki broj radnika prima i dio koji nije prijavljen, po definicij on ne može biti uključen u razmatranje, osim ako sami ne izjavite pred sudom da su vaša primanja viša. To je vaša odluka.

No..tko zna...možda je to prolazni vihor i možda se izmirite sa suprugom..To bi za dijete bilo najbolje...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. pa dobro, nije neka negativka ali ima blagih psihičkih smetnji koje bi bile vrijedne spomena u slučaju spora.

da li mogućnost kvalitetnijeg smjestaja radi ikakvu razliku kod suda?

 

2. radi se o nekom jos nefinaliziranom dogovoru o dragovoljnim uplatama na ž.r. djeteta

 

3. radi li ikakvu razliku u slučaju spora podatak o majčinim nadprosječnim primanjima (cca 6000kn)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo bih te upozorio da ne igraš na kartu "ona je lagano poremećena". To Czss odmah krivo gleda i tu "pušiš".

Mislim da ti je najbolji razlog koji bi iznjeo i zbog kojega želiš da dijete po razvodu pripadne tebi trebao biti onaj " mislim da se ja kao otac mogu jednako dobro skrbiti za svoje dijete, ako ne i bolje te isto tako posvetiti mu dovoljno kvalitetnog vremena.

Ako npr. kažeš da želiš dijete i da ne želiš od majke alimentaciju za dijete, te misliš da ćeš time dobiti neke "poene" i tu se varaš jer njih to ne zanima. Dužnost oba roditelja je jednako doprinositi djetetu i to je to.

Mislim da njena primanja ne mogu bitno utjecati.

Utjecati mogu prilike u kojima dijete živi. Kod CZss-a će doći do mirenja pošto imate dijete i tamo će te vjerojatno tražiti da po privremenom rješenju dozvoliš da dijete ostane kod majke do konačne odluke.

Nemoj to dopustiti i reci da pošto je ona ta koja napušta obitelj misliš da dijete treba ostati sa tobom do konačne odluke, te da smatraš da je tako bolje za dijete.

Nadam se da sam pomogao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na pomoći....čovjek normalno ne razmišlja o ovoj temi dok ga ne snađe nešto takvo no fakat nije normalno koliko si nitko i ništa u poziciji oca u razvodu...ne želim dozvoliti da uzme dijete, ne zato jer se želim inatiti već zato što mislim da stvarno mogu jednako kvalitetno i bolje odgajati dijete....

imam i bolje stambene uvjete, obiteljsku anamnezu ako se uopće to gleda, primanja veća, volju, i ne želim se razvesti... zar to nije dovoljno? kažu nije....

probati ću, nema mi druge.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ok, ljudi, ima li itko kakvih saznanja o načinu dogovornog zaobilaženja plaćanja alimentacije do djetetove 18 godine?

naime, žena (uskoro bivša) i ja smo se dogovorili oko toga da joj ne trebam plaćati alimentaciju do djetetove punoljetnosti i potisala bi bilo što...ali pitanje je sad što? izjava kod javnog bilježnika? kako to sročiti?

molim vas odgovor hitno jer mi je jako bitno.

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija