Jump to content

boravak u bolnici


scvrtil6

Preporučene objave

Poštovani,

Molim Vas dali netko ima iskustva sa boravkom u bolnici s djetetom koje se još doji. Naime, kćer mi je bila u bolnici s djetetom 2 dana radi alergijske reakcije na mlijeko u prahu. Sada je sve u redu ali bolnica njoj je poslala račun za cjelodnevni smještaj uz dijete od 400,00 kuna. Neobično mi je jer dijete se još doji.

Hvala, pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo pravo ostvarujete na osnovi uputnice za bolničko liječenje djeteta na kojoj se naznačuje potreba cjelodnevnog smještaja majke uz dijete radi dojenja. Znači, ovo pravo ostvaruje majka djeteta pod uvjetom da je jedina prehrana djeteta majčino mlijeko tj. da postoji potreba dojenja djeteta, a što utvrđuje izabrani doktor djeteta, odnosno doktor bolničke ustanove u kojoj se dijete liječi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dakle, liječnik sa HBO nije to upisao u uputnici za bolničko liječenje (uvjeren sam da nema pojma o toj toj potrebi upisivanja). Dijete je po uputi pedijatra po prvi puta samo nakon prve žličice pripravka od mlijeka u prahu dobio strašan osip po cijelom tijelu, krenulo je od usta lica i dalje. Po dolasku na HBO primio je injekciju i ubrzo je osip nestao, te ga dežurni liječnik uputio na pedijatriju. Stjecanjem okolnosti izgrađena je nova pedijatrija pa ima mogućnost smještaja roditelja. Kao djed jako sam se uzrujao, dijete doji svaka 2-3 sata, staro 3 mjeseca, nemaju druge hrane osim čokolina i opet vjerojatno umjetno mlijeko u prahu. Molim Vas za preporuku što sa računom, odmah je zaprijećeno ovrhom u slučaju neplaćanja. Nije problem ni platiti ali je stvar principa.

Pozdrav, hvala

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Podnesite im pisani prigovor na taj račun (pogledajte možda na samom računu imate informaciju o načinu podnošenja prigovora). U istom se pozovite na čl. 36. st. 1. Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, odnosno na čl. 36. st. 1. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oprostite, razumio sam Vaš savjet. No u objavi prije nisam spomenu da upućuju i na to kako svaka ustanova (bolnica) ima svoj interni akt po pitanju noćenja majke zavisno o kapacitetu i mogućnosti ustanove (očito da predmetna bolnica ima kad je majka bila s djetetom, osim toga izgrađena je nova zgrada pedijatrije s apartmanima),  Mislio sam na taj dio da nije reguliran, tj. rješenje kad nema fizičke mogućnosti noćenja uz dijete. Uporno upućuju na HZZO.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija