Jump to content

Prije ovrha, a poslije i zaplijena plaće ??


anonimno

Preporučene objave

Svi su poceli vikati ... da ne povjerujes !

 

Po x-ti put lijepo molimo sve forumase koji zele pisati velikim slovima, neka ipak iskljuce CAPS LOCK na tastaturi, jer se pisanje velikim slovima tumaci kao VIKANJE, GALAMA; DREKA, ....

 

... a mnogi koji daju odgovore tako to i tumace, a onaj na koga se vice obicno ili bude pametniji pa lijepo ode ili bude tvrdoglav kao ja pa se krene braniti, opravdavati, svadjati, VIKATI ... i onda svi vicemo ! A u takvoj okolini tesko je biti cak i svakom loncu poklopac !

 

Btw, nesto su se zaredali postovi s velikim slovima ... gledajte, ako imate vise problema, mozda je sve to povezano na neki nacin. Ako uistinu jest, mozda bi bilo bolje smisliti kako sto tocnije opisati cijeli problem, prije cete dobiti konkretniji i tocniji odgovor.

 

Za pocetak, dat cu Vam jedan savjet : rekli ste da nju banka ne dira, iako prima placu. Angazirajte odvjetnika da Vam sastavi regresnu tuzbu prema toj Vasoj ljubljenoj prijateljici, kako ne biste ostali u cijelosti bez svojieg novca. U ovom slucaju, nemojte smetnuti s uma da Vasa ljubljena prijateljica mora na kraju podmiriti i troskove Vaseg odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, jer ste ocito potpisali dokumente sa kojima ste se obavezali vratiti dug kao jamac u slucaju da korisnik kredita ne placa dug.

 

Na ovom forumu vec imate dosta raznoraznih odgovora u stilu "sto sada napraviti", gdje su odgovarale osobe koje izmedju ostalog, mnogo bolje poznaju tu problematiku od mene.

 

Cinjenica je da se nesto moze napraviti, iako sam ja osobno za miran dogovor - znaci, pokusajte sa tom Vasom prijateliicom razgovarati o novonastaloj situaciji na nacin da Vam podmiruje Vas gubitak novca ili pokretnina... ako to ne ide, pokusajte si malo uzeti vremena na miru i prosetati forumom uz pomoc trazilice ... mozda ce Vam iz mnogobrojnih odgovora biti jasnije u kakvoj ste situaciji, ali i sto sada morate dalje napraviti.

 

Ostajem kod prvog savjeta da morate angazirati odvjetnika koji ce Vam pomoci u novonastaloj situaciji, jer cete sami tesko (posebno ako niste dobri sa prijateljicom) rijesiti tu situaciju, utoliko vise sto ste sada Vi duznik od kojeg se banka naplacuje.

 

Ukoliko cete moci konkretizirati pitanje sa dodatnim detaljima, vjerujem da cete dobiti adekvatniji odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po danim podacima, sve je, na žalost, OK, jer se čini da ste ugovor o kreditu potpisali kao jamac-platac. Ali mislim da ne bi bilo loše (što vrlo malo ljudi napravi, jer, kao, ne žele surađivati s vjerovnikom koji ih je "nagazio") nazvati u banku i kreditnom referentu (ili nekom u pravnoj službi tko vodi naplatu tog predmeta) priopćiti da je korisnica kredita u stalnom radnom odnosu, odnosno obavijestiti ih o nekoj drugoj imovini (npr. nekretnini, automobilu, i sl.) koju korisnica kredita ima i iz koje se banka može naplatiti. Takva "suradnja" s vjerovnikom vama sigurno ne može naštetiti, naprotiv...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je to doista tako, (makar opet dajete malo informacija), jest li razmišljali o podnošenju kaznene prijave protiv nje zbog k.d. prijevare nadležnom državnom odvjetništvu.

To vam je besplatno.

A ako se i pokrene kazneni postupak i vaša prijateljica bude osuđena, vi tijekom postupka možete postaviti i imovinskopravni zahtjev za naknadom štete koju trpite njenim prijevarnim postupanjem.

A tko zna, možda već obavljanje obavijesnog razgovora s policijskim djelatnicima u fazi predkaznenog postupka, pozitivno djeluje na prijateljicu i malko je prestraši, pa vam regresira isplaćeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija