Jump to content

Tarife odvjetničkih ureda


anonimno

Preporučene objave

Moj je stav (iako ce mi kao covjeku koji radi u odvjetnistvu vjerojatno zamjeriti) da bi se odvjetnici trebali naplacivati naravno po vps-u ali po cjelokupnome postupku.... i tu staviti onako dosta stavki... tako da se kompliciraniji slucajevi naplacuju vise a jednostavniji manje... ali da se u konacnici na pocetku zna koliko ce kostati.... Onda nikome ne bi bilo u interesu da odgadja rocista..... jer bi vi bili bez obzira na br rocista na kojima se nista nije dogodilo jednako placeni..... odjednom bi se i postupci ubrzali..... no ovo je vec stara dobropoznata prica......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

treba tarifu napraviti tako da se za parnice placa samo npr. sastav tuzbe, dva rocista i zalba te izvanredni pravni lijekovi, dok se za sva ostala rocista ne placaju.

to je realno moguce napraviti i nesto se vec prica da ce tako i biti.

 

sto se tice kaznenih predmeta tu ne smije biti drugacije vec da se sve placa jer je kazneno ionako malo placeno u odnosu na parnicu i ostale predmete.

da smo negdje u americi ili u eu onda bi kazneno bilo puno skuplje.

 

ali to su vec samo moja razmisljanja.

 

sto se tice gospodina kojem je vrijednost 15. tis eur tarifa je 2.500 kn plus pdv 22% time da odvjetnik moze odobriti popust do 50%.

 

dakle, pokusajte se dogovoriti sa odvjetnikom mozda vam snizi tarifu.

a ako nece taj ima hrpa odvjetnika koji bi (pitanje je naravno onda i kvalitete usluge)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

e to mi je skroz bezveze, znači neka budala te može tužit za neku basnoslovnu cifru ( to se meni dogodilo ) i sad ja pošto se sama u takvoj stvari ne mogu branit, moram uzet odvjetnika koji me uredno dere od 1000 - 2500 kuna po ročištu, a kreten koje me tuži nijedan dokaz nije podastro već samo meni s time radi trošak, i to ne mali. On će izgubit taj spor i ja ću tražit naknadu sudskih troškova, ali kad ću je dobiti? NIKAD.To što ja uzdržavam sama dijete koje je slučajno da ironija bude veća, i njegovo, za koje BTW ionak ne plaća alimentaciju, sad mu još i otima. Razmišljam da pronađem nekog utjerivača dugova, skroz ozbiljno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija